Омръзна ли ви да празнувате Коледа в къщи година след година? Колкото и да е хубав най-семейният зимен празник, няма как в един момент да не ви дойде до гуша от цялото готвене, подреждане и организиране на роднините. И със сигурност мечтаете за една по-различна Коледа в някоя от световните столици или на екзотично място, което винаги сте искали да посетите.

Оказва се, че не сте единствена. Един от най-популярните туристически сайтове направи анкета сред посетителите си за най-мечтаните коледни дестинации. Ето и резултатите, сред които може би е и вашето желано местенце. Дори и да нямате възможност да изкарате празника там, нищо не ви пречи да помечтаете за него.  

1. Карибските острови
Изключително красивият архипелаг, чиито брегове се къпят от вълните на Атлантическия океан, заема почетното първо място в тази класация. Карибите се славят с едни от най-атрактивните плажове в света, разположени на дългата над 4 000 км островна верига. Прибавете към картинката кристално сините води, екзотичната растителност и разнообразните възможности за развлечение – няма нужда да казваме повече, за да докажем, че Коледата там би била невероятно изживяване.  

2. Гоа (Индия)
Мечтаете ли за слънце, море, фин пясък и изкушаващи морски дарове? Ще получите всичко това и дори повече в едно от най-актуалните напоследък места – провинция Гоа в Индия. Най-малкият индийски щат е хипнотизираща смесица от модерен живот и историческо наследство, която със сигурност ще ви осигури невероятна Коледа. Помечтайте за пътешествие до Гоа, където ще се освободете от напрежението и ще забравете за ежедневните проблеми!    

3. Холандия
Разположена в северозападната част на Стария континент, Холандия е една от най-живописните страни в Европа. Известна като една от най-гъсто населените и с най-ниска надморска височина държави в света, тя се слави с непринудената си красота, която по някакъв неведом начин хармонизира с шикозния градски живот на местното население. Полетата, отрупани с разноцветни лалета, пасторалните селски пейзажи и прословутите вятърни мелници превръщат Холандия в най-мечтаното място за прекарване на Коледа със семейството.

4. Лас Вегас
Световната столица на хазарта предлага на посетителите си всичко, което е нужно за една незабравима Коледа. С впечатляващите си сгради и фонтани, луксозните хотели, лъскавите заведения и невероятно пищната празнична украса, Коледата в Лас Вегас определено е събитие, което се помни цял живот. Това е и причината перлата на невадската пустиня да е една от най-желаните дестинации в края на годината.

5. Ню Йорк
Световноизвестният площад  Таймс Скуеър е едно от местата, където хиляди хора по света мечтаят да посрещнат Коледа. Около празниците градът, който никога не спи, става още по-оживен и приповдигнат – веселието тече буквално ежеминутно и на всеки ъгъл. Достатъчно е само да се впуснете в обиколка по претъпканите улици на Голямата ябълка, за да усетите единствената и неповторима коледна атмосфера на Ню Йорк. А драстичните празнични намаления по магазините го превръщат в още по-желана дестинация.

6. Нова Зеландия
Красивите острови на Нова Зеландия са разположени в югозападната част на Тихия океан.  Страната се състои от два големи и множество по-малки острови , които предлагат на туристите изцяло различно преживяване за Коледните празници. Няма по-подходящо място за тихо и спокойно прекарване сред невероятна природа и релаксираща обстановка.

7. Париж

Париж – градът на любовта и светлините! Столицата на Франция безспорно е най-подходящото място за посрещане на Коледа с любимия човек. Отпивайки от чашата с първокласно местно вино, докато се наслаждавате на светлините и празничните фойерверки в нощното небе, вие ще се почувствате най-щастливият човек на света. Париж е мечтана дестинация по всяко време на годината, но Коледата там определено ще ви остави без дъх и със спомени за цял живот.  

8. Рио де Жанейро
Коледа е единственият период от годината, в който Рио е по-украсен, отколкото по време на прословутия карнавал. Иначе и през декември градът изглежда така, сякаш е в разгара на фиестата, защото бразилците отбелязват празника с екстравагантни шествия и паради по улиците на любимия си мегаполис. Мъже, жени и деца участват активно в коледните веселби, което превръща Рио де Жанейро в мечтано място за един по-екзотичен празник.    

9. Рим
Вечният град не изневерява на традициите и предлага на посетителите си класическа коледна атмосфера. По време на празниците многобройните църкви са красиво и пищно украсени, а вътре всеки може да се наслади на тържествените церемонии, отбелязващи Рождеството на Исус Христос. Италианците са ревностни католици, но това не им пречи да са една от най-отдадените на забавления нации. Коледа е любимият празник на жителите на Ботуша, което превръща столицата им в център на веселието по това време на годината. В интерес на истината могат да се немерят много изгодни оферти за посрещане на Рождество в Рим, така че недейте само да мечтаете, а се възползвайте от тях.   

10. Сидни
По време на коледните празници най-големият град в Австралия предлага на посетителите си великолепни плажове, изумителни гледки, красива украса и храна, която ще ви накара да си оближете пръстите. Гостоприемството на местните жители и изобилието от барове и ресторанти допринасят още повече за пулсиращия ритъм на Коледата в Сидни.