Местата, за които ще си говорим нямат нужда от предисловия, не е нужно да ги хвалим, да им слагаме излишни епитети. Те са си просто райски кътчета, на които ще ви се прииска да се телепортирате незабавно. Тръгваме...

Уайтхевън Бийч, Австралия (Whitehaven Beach)

Снимка: facebook.com

Сблъсъкът на кристално чистата вода и белите пясъци изглеждат като връх на съвършенството, което природата някога е създавала. В превод името му означава „белият рай”. Уайтхевън е дълъг цели 7 километра и се слави като един от най-чистите плажове в света. В случая снимките говорят - думите са излишни.

Скритият плаж, Мексико (Hidden Beach)
Снимка: facebook.com

Скритият плаж се намира на островите Мариета в Мексико, които са формирани от вулканична дейност. Дотам се стига единствено с лодка, а до самия плаж е препоръчително да се плува. Предполага се, че дупката и гледката, която се открива, когато заровиш крака в пясъка, е образувана от военни тестове с екзплозив. Островите и до днес са необитаеми, но затова пък всеки ден хиляди туристи ги посещават.

Плаж Навагио, Гърция (Navagio Beach)

Снимка: facebook.com

Един от красивите и известни гръцки острови е Закинтос. Именно там се намира и Наваджо, до който се стига единствено по море. Обграден е от високи скали, които са неудобни и опасни за катерене. Именно фактът, че е трудно достъпен го прави и толкова ценен. Наричат го още и плажът на корабокрушенците. Навагия на остров Закинтос е един от най-фотографираните плажове, особено от въздуха, защото гледката със сигурност спира дъха.

Заливът Мая Бей, Тайланд (Maya Bay)
Снимка: destinationspoint.com

Ако досега не сте знаели кое е райското място от филма с Лео ди Каприо „Плажът”, отговорът е Тайланд, и по-точно Остров Фи Фи Лей. Той се състои от пръстен от стръмни хълмове. Именно между тях се намира заливът Мая Бей и „плажът”. Кътчето наистина е райско и е интересен фактът, че, когато през 2000 година се снима продукцията, той почти не е бил известен сред туристите. Днес се радва на огромна популярност. Естествено – достъпен е само по вода.

Плаж Подкова, Бермуда (Horseshoe Bay)
Снимка: tourist-destinations.com

Подковата е най-известният плаж на Бермудите. Получил е името си от формата, която наподобява именно подкова. Пясъкът е като докосване на коприна – мек, фин, а най-интересното е, че цветът му е розов, както повечето плажове в околността. Колкото и да търсите по плажа няма да намерите нито едно камъче...

  • Замъците на Лоара
  • Уолонг – райската обител на пандите
  • Най-красивите плажове в света, които трябва да посетите – 2
  • Мадона предпочете културния пред морския туризъм
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 2 част
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 1 част
  • Джапанките в сака и... какво още?
  • На кану със Станислава Цaлова
  • Най-странните къщи в света
  • Защо на две колела е по-добре, отколкото на четири?



Очаквайте продължение...