Елизабет Тейлър беше избрана за най-фотогеничната знаменитост на всички времена, оставяйки на второ място... Дженифър Анистън.

Покойната Тейлър, идол на своето поколение и безспорен сексимвол победи всички съвременни знаменитости и известни личности от миналото в класация за най-фотогеничната звезда в класация на популярвн британски сайт.

Тя остави на второ и трето място Дженифър Анистън и Дейвид Бекъм.

На участниците в допитването били показани снимки на знаменитости, за които трябвало да гласуват, като можели да избират повече от една.

"Снимките са огромна част от отношенията със звездите и с това допитване искахме да видим кои звезди според британската публика изглеждат най-добре пред обектива", заявиха от сайта.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos"Беше много интересно да видим как член на холивудското кралство, а именно Елизабет Тейлър, печели първото място за най-фотогенична знаменитост на всички времена, но смятам, че това доказва, че тя винаги ще бъде помнена с неподвластната си на времето красота", цитира авторите БГНЕС.

В топ 10 на класацията попадат още Меган Фокс, Одри Хепбърн, Марлон Брандо, Анджелина Джоли, Мерлин Монро, София Лорен и Джеймс Дийн. "Ще бъде интересно да видим как ще се промени този списък в идните години, тъй като в него присъстват много класически звезди, които са били известни в миналото или са починали преди много години, доказвайки, че въпреки всичко техните образи остават с нас завинаги" казват още авторите на изследването.