Модата от 70-те отново е супер актуална и звездите от цял свят естествено, полудяха по нея.

Сред тях е и Сара Джесика Паркър, чиято героиня в „Сексът и градът” - Кари Брадшоу в продължение на доста време беше много обичана от жените, които харесват по-смелия външен вид и забележими дрехи, а стилът й бе следван и обожаван от много.

Това продължава и след края на сериала, затова на няколко пъти актрисата сподели, че тежестта на титлата „модна икона” понякога наистина натоварва. Горката... За сметка на това тя не си позволява да се излага и винаги изглежда повече от добре.

Сега, изглежда, че и Сара (подобно на много други нейни колежки, като например Кайли Миноуг) е открила "хипи-мацката" (на англ. hippie chick) в себе си.

Това никак не е изненадващо, особено предвид факта, че ревютата през този сезон са доминирани от макси рокли, мини поли и секси панталони.

Даун Хънтър от популярен онлайн моден бутик, казва: „Модата на 70-те е изцяло за идеята да бъдем свободни и да изразяваме себе си по същия начин. Тя позволява на хората да се чувстват удобно в дрехите си и едновременно с това да изглеждат стилно. Тазгодишните ревюта в Ню Йорк и Париж бяха пълни с модерни хипи дизайни, които веднага бяха приети от звездите.”

Иконите на 70-те – Бриджит Бардо, Роми Шнайдер и Катрин Деньов бяха абсолютните трендмейкъри на онова десетилетие, а днес стилът им отново идва на власт, което никак не е чудно - наистина е приятен и предлага развихряне на въображението.

Интересен акцент в тази тенденция е макси роклята с ¾ ръкави и главозамайващи, неопределими принтове по нея. Тя няма кой знае каква нужда от допълнителни аксесоари, прикрива доста недостатъци на фигурата, освен това изглежда като уж небрежен, но всъщност много стилен избор.

Може да се носи с ниски: обувки, ботуши или боти.