С поздрав към митничарите, които днес, 26 януари, отбелязват Международния ден на митниците. Тази година честванията минават под темата „Познанието - катализатор на високи митнически постижения".

За да сме сигурни, че и вашите (креватни) постижения ще са катализирани и че изобщо ще ги има, ви запознаваме с правилата за внасяне и изнасяне на сексиграчки, спазвани от различните митници по света.

за Виетнам
През октомври месец 2011 година Виетнам официално забрани вноса на сексиграчки за лични нужди или за подаръци. Пасажерите, които носят такива в ръчния си багаж, трябва да ги предадат на митническите власти. Ако устройствата са в чекирания багаж, те ще бъдат унищожени. Вносът на сексиграчки с търговска цел отдавна е забранен във Виетнам.

за Индия
В страната майка на Кама Сутра сексиграчките са забранени. Парадоксално, но факт. Там, където знаят всички тайни на сексуалното удоволствие, моралната полиция действа с размах. Затова не се учудвайте, ако ненадейно нахлуят в спалнята ви по сигнал, че имате презервативи с вибриращи пръстени. Артикулите се разпространяват само на черния пазар. Също като вибраторите и латексовите надуваеми кукли.

Продажбата на сексиграчки се ратифицира от раздел 292 от индийския наказателния кодекс, който ги определя с термина "неприлични" и предвижда наказания за разпространение на такива артикули. В раздел 292, алинея 1 се дава дефиниция и на понятието "неприлични" - "книга, брошура, хартия, рисуванка, фигура или всеки друг обект, който предизвиква сладострастие или похот."

за Обединените арабски емирства
Вносът на сексиграчки в Дубавй е забранен. Някои палави двойки поръчват сексиграчки чрез  интернет. Доставчиците не винаги проверяват съдържанието на пакетите, но треперенето под лъжичката, когато си вземат пратката, е за сметка на получателите. Ако митниците заловят такъв пакет, получателите трябва да пишат подробни обяснения, както и да разпишат декларация, че няма да повторят подобен вид престъпление.

за щата Алабама, САЩ
С решение на Апелативния съд в САЩ, в щата Алабама, е забранена продажбата на сексиграчки. Парадоксът е, че в щата не се забранява продажба на полуавтоматични пушки, но вибраторите явно се приемат за по-опасни дори от това оръжие.

Бонус съвети, ако пътувате със самолет:

1. Транспортирането на сексиграчки не е незаконно, освен ако законите на определена държава изрично не посочват друго.
2. Задължително извадете батериите от уредите.
3. Когато минавате през митническата проверка, може да изглеждате:
- абсолютно сериозни и невъзмутими
- малко изморени и отегчени
- обяснете, че това ви е предписано от лекар, с цел успокояване на нервите
И в трите случая поведението ви ще бъде катализатор за по-бърза и безпроблемна проверка.
4. Успокойте се, все пак не носите експлозиви.
5. Ако транспортирате лубриканти, сложете ги в найлоново пликче с пластмасов цип. В случай, че нещо се разлее, ще си остане там, а не из целия ви багаж.
6. Сложете вибраторите и белезниците в куфара – така ще си спестите срама, ако рентгенът отчете нещо съмнително и митничарите извадят играчките директно пред лицето ви. Всъщност на кого за Бога му е нужно да си носи сексиграчките в ръчния багаж!? Тук с пълна сила важи принципът So far so good (Колкото по-далече, толкова по-добре).