Съпругата на американския президент също е човек като всички нас, който се интересува от новите технологии и приложения за мобилни телефони. Строгите порядки за поведение, облекло и обноски не попречиха на Мишел Обама да си има собствен профил в мобилното приложение за споделяне на снимки Инстаграм (Instagram). Разбира се, почти сме сигурни, че всичко минава първо през одобрение, а профилът се управлява от офиса на президентшата на Щатите. Но пък от друга страна - малко пиар никога не е излишен...

Първите снимки, които Мишел публикува бяха от посещението на семейство Обама в Африка. На снимката съпругата на Барак Обама е с ученички от училище „Мартин Лутър Кинг” в Сенегал.

Снимки: Instagram/michelleobama

„Моята първа снимка в Инстаграм! Толкова съм вдъхновена и впечатлена от тези млади жени”, написа под първия фотос Мишел, публикувайки още няколко снимки, както и две видеа.

Само за 20 часа първата дама събра над 13 хиляди харесвания на снимката в приложението.



Критикуваната за своя стил, но и наричана една от стилните първи дами на Америка, беше подбрала за посещението в Африка ефирна флорална рокля, съчетана със златисти балерини.



Пътуването на семейство Обама включва и посещението на Южна Африка и Танзания. Заедно с президента и съпругата му с тях са и двете им дъщери Малиа и Саша.