Лято. Август. Толкова е топло, че иначе бодрата ни мисъл вече е изплезила език от жегите. За разлика от нея обаче обонянието ни е на шест. Мирише ни на… море. Този аромат усещат и 63,22% от гласувалите в седмичната ни анкета. Пожелаваме ви не само да ви замирише, ами съвсем истински да усетите прохладата на солената вода по крачетата си. Покрай морето – кафе. Този аромат гъделичка ноздрите на 17,84% от вас. Не сте забравили и любовта. В коментарите си споделяте още романтични усети – мирише ви на лятна сутрин, нежно желание, мохито, студено бяло вино, канела…

Ако зависи от подправките в саксията или в кухненския шкаф, ще ви мирише най-вече на магданоз. Това е подправката, която предпочитат 30,01% от вас. Но като цяло харесвате аромата и обичате да готвите с най-различни подправки и билки, обожавате всякакви вкусове и аромати (35,31%). Други любими ваши подправки са чубрицата, черният пипер, калоферчето, копърът, мащерката, девесилът, и т.н. В цялото това харесване има и 12,77%, които не обичат разните му там тревички да им се мотаят из храната.

Не обичате и тежка, безформена и мазна коса. То пък кой ли обича!? Въпросът ни породи гореща дискусия, но ето ги и резултатите. 28,26% от вас през лятото мият косата си всеки път, когато си вземат душ, през зимата – по-рядко. С около процент по-малко са тези, които мият косата си през ден, само бретона – всеки ден. За някои това може да е странно, други – със сигурност имат своето обяснение. Всеки ден, заради бързото омазняване, мият косата си 15,01%. Все пак да не забравяме, че състоянието на косата не зависи само от генетичната предразположеност и нашите лични грижи. Околната среда – автомобилни газове, прах и т.н., са фактори, които няма как да избегнем и които безспорно влияят на косата ни.

Оказва се обаче, че факторът „сезон” не влияе върху музикалните ви предпочитания. Това, което слушате през лятото, слушате и в останалата част на годината (55,49%). Наполовина на слушащите всичко са тези, които си имат сезонни любимци (26,22%). Друго си е да подкараш колата към морето и да заредиш дискове с музика, която ще ти повдига настроението през целия сезон. А стане ли дума за отпуска, море и музика, няма как да не се запитаме – а, сексът къде остана?

Оказва се, че 47,97% от гласувалите в интимната анкета предпочитат да правят секс на тъмно. 32,69% пък гасят и включват лампите според настроението си. Все пак наистина нагласата и чувствата са важни, а не колко вата е крушката.

И така, опиянени от миризмата на море и подправки, с измити коси, с любима музика на макс, малко преди да се метнете в леглото с любимия, обърнете внимание и на новите ни анкети:

Какво трябва да има в една лейди зона?
Как поддържате тена си след плаж?
Кой е любимият ви спорт?
Заслужава ли Карла Бруни титлата "Най-добре облечена жена" за 2011 г.?
Какво бихте направили, за да свалите мъж?

И да не изплискате цялото море, че ние тепърва ще ходим!