Бъдещата булка Меган Маркъл и годеникът й принц Хари посетиха замъка Единбург, като част от първото си официално посещение в Шотландия.

Внимателно подбраният тоалет на Меган не остана незабелязан. В духа на Шотландия Меган беше облечена с палто Burberry на шотландско каре. Десенът е известен още и като тартан и е безспорен символ на страната. По време на обиколката и ръкуването с насъбралата се тълпа, двойката се „срещна“ с пони, което беше „облечено“ със същия десен – хоризонтални и вертикални нишки в абсолютно същия цвят.

Една малка подробност от посещението на годениците в Шотландия не остана скрита за широката общественост. Меган Маркъл разби на пух и прах кралския протокол, като прегърна жена на улицата, която споделила на бъдещата съпруга на принц Хари, че се вдъхновила от речта й през 2015 година за Организацията на обединените нации, посветена на жените.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Прегърнатата щастливка е доброволец и съосновател на благотворителна организация. Кралският протокол не разрешава членове на кралското семейство да прегръщат хора на публично място, но Меган го направи, а снимката бързо обиколи социалните мрежи и събра симпатиите на хората.

В галерията ни може да разгледате снимки от първото официално посещение на Меган Маркъл и принц Хари в Шотландия.