Коледa е настроение! 
То струи отвсякъде! От изкачащите на всеки ъгъл Дядо Коледовци, придружавани от подаващите брошура след брошура маркетингово-ориентирани Снежанки! От уюта на табелите „Коледно намаление” в N-тия, богато украсен със снежинки и диплянки за бързи кредити, мол, ЦУМ, РУМ или по-обикновен битпазар! И до почти лапландската ни благотворителност тип Help Santa и насълзяване при надписа „Успешна транзакция, заповядайте пак!”



Коледа е подаръци!
Всеизвестен факт е „любовта” на мъжете към покупките… Ние обичаме да пазаруваме… от 3 до 5 минути. За нас пазаруването е като „любовната игра” - малко, но от сърце! Дай ни на нас същинска част - да избираме с часове подарък за племенниците ни, които знаем като бройка, но не и като имена, после нещо малко за Мимето и Димитричка, приятелките на милото, и накрая за елитна селекция роднини! Това е едно от седемте „коледни” чудеса за нас! Навъртеният километраж от 4 мола, 7 магазина и 2 бакалии за нас е съпоставим само с геройството на онзи австриец, Феликс! Плюс това, не разбираме защо трябва да си купуваме рога, като при много от нас те идват с опцията „безплатен монтаж”!

Коледа е любов!
Получаваш СМС-и от всякакви Х, Y и Z неизвестни за теб колежки… до коледното парти! Пристигат картички от 8-и, 9-и, понякога и 12-и братовчеди, които искат да ти дойдат на гости след празниците! Идват мили коледни имейли от всякакви хора, които ти казват да си изпратиш номера на кредитната карта и малко съкращения тип ПИН и ПУК, за да ти изплатят цифром и словом 387 хиляди и 934 австралийски долара, които незнайно как си спечелил от коледната лотария на Нигерия! Да не забравяме и устната честитка от шефа „Криза е, спираме бонусите”!

Коледа е тих семеен празник!
Това е така, ако имаш тиксо! Още в коридора трябва да посрещаш гостите и на тези, които ти изглеждат съмнително коледно превъзбудени, им залепяш устата на часа. Чупенето на чаши и чинии, използването на салфетки за бърсане на разлят постен боб и летежът на ошав и карамфили след бутането им да бъде разглеждано като част от новогръцката митология тип „Домашно Ясууу”! А поредната, надънена на макс, джингълбелска песен и пуцащият предколедно съсед отгоре се неутрализират с бяло-червени коледни тапи за уши!

Коледа е помирение!
В почивните дни ти се изсипва накуп цялата роднинска Света Инквизиция с уредите им за мъчение – ошава и кьопоолуто на тъщата и домашните спиртни „шедьоври” на тъста! След 18-ото подканяне „Хайде зетко, вземи си още” и „Хайде зетко, пий”, маите излизат прави и настъпва краят на света! Всякакви писани и неписани мирни споразумения биват нарушени и се преминава в НЕколедното състояние: “За теб баба, сине, за мен тъща, подай другия пълнител”!... След това настъпва „Светът версия 2.0”!

Всъщност Коледа е прекрасен празник за нас мъжете! Той наистина е вълшебен, когато е споделен със семейството, с дивана и с… коледния кръг на Висшата английска лига по футбол!

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2