Името на филма е “Dallas Buyers Club”  и е базиран на истинска история

Драстични промени в килограмите в името на киното претърпяват не малко звезди - сред тях са Бионсе (за ролята й в "Мечтателки"), Рене Зелуегър (която напълня, за да бъде убедителна Бриджит Джоунс), Чарлийз Терон (за страхотното й изпълнение в "Чудовище"), Натали Портман (за "Черният лебед")... списъкът продължава, и продължава.

10 любопитни факта за Натали Портман

Всеки път зверските диети и часове във фитнеса заслужават уважението и дори - възхитата на феновете. А на самите звезди - освен много физически дискомфорт, често донася и по някоя и друга лъскава награда.

Миналата година Матю Маконъхи претърпя забележителна трансформация - актьорът свали 25 килограма заради участието си във филма на Жан-Марк Вале - "Dallas Buyers Club".

В него се разказва пленително емоциналната история на Рон Удруф, който попада в болница и разбира, че му остава месец живот. Премиерата му беше преди броени дни в Торонто.

Повече за филма и трейлър - вижте тук

В интервю от тази година за metro.co.uk, Матю споделя, че все още има проблеми със зрението заради рязката загуба на килограми.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Той все още е много по-слаб, отколкото го помним, въпреки, че е качил 13 кг. от ролята си насам. Матю приел режима за отслабване много сериозно, но споделя "Честно казано не беше толкова трудно. Превърна се в забавно предизвикателство. Когато хората ми заявиха, че няма начин да отслабна толкова, бях дори по-уверен, че мога да го направя."

И добавя: "Първият месец беше изпълнен с капани. Трябва да програмираш всичките си навици, а дните стават толкова дълги. Мислиш си, че вече трябва да е станало време за обяд, а то е едва 9:30 сутринта."

Как е успял да издържи?

Избягвал е изкушенията - "Не ходех по ресторанти - не исках да отида и да ям риба без мазнини. Знаех, че няма да го понеса." Колкото до бледия тен, който се изисквал за ролята - Матю не излизал през деня навън в продължение на половин година.

А загубата на тегло го отслабила чисто физически - вече не можел да прави упражненията, които преди изпълнявал с лекота.

Но най-лошото - "Когато почти успях да достигна желаните килограми, започнах да губя зрение" - споделя почти небрежно - "Все още работя по възстановяването му."

Без съмнение това е най-бруталният режим, на който се подлагал за роля. Но не му е първият - за ролята на Magic Mike, той се заключва далеч от света, за да тренира и да се храни с повишено внимание, а през 2001г. за участието си в "Царството на огъня" той споделя "Отидох в ранчото си в Тексас и бях там абсолютно сам в продължение на два месеца. Будех се всяка сутрин, пиех шот текила, след това прекравах деня си в борба с кравите."

За филма му "Линкълн"

Със съпругата му - Камила Алвес през 2011г. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

"Смятам се за късметлия - жена ми (бразилският модел Камила Алвес), идва с мен на снимки и ме подкрепя във всичко."