Всеки ден пея по различен начин, защото съм в различно настроение. Емоцията е много важна за мен. Само когато влагаш емоция в изпълнението, то се получава.

Това сподели чаровната френска певица Zaz, минути след като пристигна в България за концерта си тази вечер в зала 1 на НДК.

LadyZone: Влюбена ли си в момента?
Zaz: Често ми задават този въпрос. Интересно защо ли хората се интересуват дали съм влюбена. Да, влюбена съм. Влюбена съм в живота, в хората...

Първото нещо, което й прави впечатление от България са планините. След като преминава границата със Сърбия, където е бил предишният й концерт, пред погледа й се открива страхотна гледка с красиви планини.

Zaz: Влюбена съм дори в планините!


Станала светкавично известна с парчето "Je veux", изпълнено на уличките на френския квартал  Монмартър, днес тя споделя, че това, което цени най-много е контактът с хората. Усещането да пее на улица и на голямата сцена е различно, но общото е възможността да гледа хората - някои пеещи заедно с нея, други слушащи, без дори да помръдват от мястото си.

ZAZдължително я чуйте

Музикалната фурия Zаz, чието истинско име е Изабел Жoрфруа, се изстреля в перестите облаци на музикалния бизнес много бързо. През 2002 става солистка на групата Don Diego, изпълняваща латино рок. Точно по това време приятелите й започват да я наричат Zaz, а тя подписва договорите си само с едно голямо Z.

Земно момиче и божествен глас

Различна, естествена, земна – такава е фрeнската брюнетка, която съчетава джаз с френския шансон. „Четирите годишни времена” на Вивалди, кубинските и африканските ритми са само част от музите на певицата. Сравняват я с Едит Пиаф - заради специфичния дрезгав глас и огромен музикален талант.
След като печели най-големия френски конкурс за млади изпълнители Le Tremplin Generation France Bleu/Reservoir, получава 5000 евро награда и възможността да заснеме клип за MTV, както и да запише албума ZAZ.



Учудва се колко много неща знаят за нея хората от цял свят, че познават творчеството й и знаят текстовете на песните й. Пита защо българите харесват песните й. Защото всеки намира нещо за себе си в парчетата; защото българинът все повече цени некомерсиалното. И макар във Франция некомерсиално да е равносилно на неуспешно, ние, тук, в България, ценим различното, уникалното, не масовото. Харесваме я и ще си тудутткаме ей така, цял ден.