Популярният български певец Васил Петров ще изненада своята публика в София с френски репертоар в спектакъла "Любовни истории”. На сцената на Музикалния театър на 13 февруари 2015 г. ще прозвучат негови изпълнения: "Châteauvallon - Puissance Et Gloirе", "Champs-Elysées", "Parole Parole Parole" и евъргрийните: "Feelings", "Love Story", "Killing me softly”.

Кое Ви мотивира да участвате в музикалния спектакъл "Любовни истории”?

Репертоарът, който подготвихме със солистите, хора и балета на Музикалния театър, е посветен на любовта в навечерието на празника на Св. Валентин. От друга страна, откликнах на поканата в лицето на директора на Музикалния театър Марио Николов и главният диригент Юли Дамянов. Аз отдавна не съм пял в  Музикалния театър, а това е сцена с традиции, с много големи артисти и продължава да има талантливи професионалисти.  

Лесно ли се изразява любовното чувство в песен?

Песните 95% в световен мащаб са адресирани към любовта и няма нищо лошо в това. Напротив, това е чудесно, защото любовта като добродетел, идвайки от Бога, обобщава всички останали добродетели. Може да кажем с основание: "Всички останали добродетели са компоненти на любовта - любовта в пълния смисъл на думата”. Говорим за тази любов, която всъщност ни е подарена от Бога и ние я проявяваме в любовта, която изпитваме помежду си. Песента винаги помага в този случай да се изрази любовното чувство. Песенната поезия винаги увеличава изразните средства и прави любовта по-достъпна.

Как реагира Вашата публика на песните Ви?

Мога да се похваля, без да звучи нескромно, че реакцията на публиката на моите концерти е чудесна. Едва ли бих могъл да мечтая за нещо по-добро от това. И по време на всички концерти, и по време на миналогодишното ни Коледно турне пожънахме голям успех, слава Богу! Ако доведеш чрез песните си или чрез музиката си хората до прошка, до любов, постижението е голямо! Само мога да бъда щастлив от реакцията на публиката на концертите ми.

Кога разбрахте, че имате вълнуващ глас, който дълбоко въздейства върху хората?

Сравнително скоро, сравнително скоро, да. Не мога да кажа точно кога, но не много отдавна. Целта на всеки един концерт е да вълнува хората. Да им даде да преживеят нещо истинско. 

Предстои още един спектакъл, посветен на любовта, в Стара Загора на 14 февруари с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, където ще прозвучат обичани песни за любовта в изискания стил на Васил Петров.