Преди да споменем едно световноизвестно име, се спираме на няколко други, които са се превърнали в емблеми на съвременната сцена на музиката и красотата – Мадона, Лейди Гага, Шаде, Опра Уинфри, Ан Хатауей, Бритни Спиърс и Наоми Кемпбъл. Джина Брук пък е тяхната тайна магьосница, която ги прави красиви, млади и неповторими...


Джина Брук е световноизвестен гримьор със собствен стил и експерт по красотата, на който се доверяват звездите за своите турнета, фотосесии и изяви на червения килим – все важни събития, които изискват професионална техника, лично отношение и различен поглед върху макиажа. А тя като артист определено го притежава.

Тя е личен гримьор на Мадона от 8 години. Прави грима й преди всеки концерт, заснемане на видеоклип или фотосесия. Пътува с нея на всичките й турнета. Специално за турнето „Confessions on a Dance Floor” Джина изработва ръчно изкуствени мигли с диаманти, които отразяват светлината от прожекторите и правят погледа на кралицата на попа неустоим.

Брук е популярна и като гримьорът на Оскарите. Всички звезди, изредени по-горе имат слабост към изкуствените мигли на Джина. Всъщност тя е жената, която възражда модата по тези пърхащи аксесоари, модерни през 60-те години на миналия век. За още един изпълнител гримьорката създава специални мигли, предназначени да очароват по време на световното й турне, и това е магнетичната Шаде.

 Модни икони като Виктория и Дейвид Бекъм често се доверяват на Джина за направата на макиажа за важни техна рекламни фотосесии. И определено има защо.

Съвсем скоро Джина Брук ще посети България. Точната дата е 25 март. Тя ще остане в страната ни само един ден и ще разкрие как звездите поддържат безупречен външен вид.