Близнаците обичат да се занимават с бизнес, при това на ръководни позиции, констатира в. "Всичко за семейството" и прави класация на известните близначки у нас.

Сред изброените имена от всички сфери на бизнеса, са Вики Политова и Ася Маджарова.

Вики Политова е генерален директор на bTV Media Group, а Ася се занимава с нещо сравнително близко до медиите - с реклама.

Двете имат по-различно детство. Родителите им са дипломати, изпращат ги в мисията в САЩ. Четвъртокласничките трябва да учат в различни класове - там е задължително да са разделени, за да проявят индивидуалността си. Момичетата преживяват това тежко, защото са свикнали непрекъснато да са заедно. Но пък така разбират, че на Ася й върви литературата, а на Вики - математиката.

Ася Маджарова и Вики Политова, снимка: Личен архив

Сестрите следват заедно в Американския университет в България и започват кариерата си в рекламния бизнес - в българския клон на световната компания "Лео Бърнет", където Вики е изпълнителен директор. После тя се мести в bTV и под нейно ръководство телевизията става стабилен пазарен лидер. Ася остава в "Лео Бърнет" като шеф. Сега тя е директор продажби в "MediaPro Entertainment".

Със смях разказват, че големият им "удар" като близначки е на изпита за шофьорски книжки. Инструкторът за малко да скъса Вики, но решил, че с Ася са като две капки вода и може да кара с нейната книжка, затова все пак я пуснал.

Доказателство, че близнаците обичат да са шефове, са Гергана Паси и Михаела Калайджиева.

Гергана е известна като политик - беше зам.-министър на външните работи и отговаряше за евроинтеграцията при кабинетите "Сакскобургготски" и "Станишев". Сега е директор по европейските въпроси на Атлантическия клуб, чийто президент е съпругът й, бившият външен министър Соломон Паси.

Михаела е главен секретар на "Виваком" и живее с бизнесмена Борислав Дионисиев. Тя е по-голяма с 10 минути, но Гергана е по-висока с 2 см.

Двете сестри непрекъснато са щастливи, че са близначки, обаче веднъж са имали съвсем практическа полза от това. Влезли право в СУ, след като Гергана изкарала по-висок резултат на кандидатстуденските изпити и изтеглила Михаела, която била приета да следва психология.

Българското схващание е обратно на американското - по време на образованието си близнаците не бива да се разделят. След университета Гергана и Михаела започват работа заедно в адвокатската кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков". Гергана повече се интерсува от международни отношения, а Михаела - от търговски, което предопределя кариерата им.

Близначките вече не си приличат много, но са изключително близки. Михаела помага на Гергана, която гледа две малки деца - Михаела, на две години и осем месеца, и Давид, на година и половина, без да броим тийнейджърите Катерина (от първия й брак) и Исак (от първия брак на Мони).

"Бебетата сигурно понякога си мислят, че Михаела им е майка", шегува се Гергана. Тя обича да казва: "Да имаш близначка, е истинско вълшебство. Живееш с чувството, че си се сдобил с магическо огледало".


Цялата статия можете да намерите в новия брой на в. "Всичко за семейството"