#Eко звездите в политиката 

От политическа гледна точка, Арнолд Шварценегер, губернатор на щата Калифорния (САЩ), е този, който въведе закона, изискващ понижаването на нивото въглероден диоксидв бензина с цел да се намалят емисиите на парникови газове.

От друга страна, личности като Принц Албер II (Монако), основават фондации с цел да се разработват и подкрепят нови етични решения в областите на: климата, биоразнообразието и питейната вода. Принц Чарлз, от своя страна, създаде своя собствена марка био храна, носеща името „Duchy Originals”. Продуктите, използвани за производството на тези храни са от личната му ферма в Хейгроув.

#Знаменитостите от еко-седмото изкуство 

Големите имена на съвременното кино също осъзнават важността да се грижим за нашата платена. Всеки по своему - Люк Бесон, например, продуцира лента, посветена на околната среда - "Boomerang" (2007). Актриси като Марион Котияр и Джулия Робъртс също допринасят активно за опазването на земята. Френската красавица е не само говорител на Грийнпийс от 2001 г., но член на асоциацията WWF и едноименната фондация на Никола Юло.

#Зелената мода 

Дизайнери като Стела МакКартни и Валентин Готие са пример за подражание на съвременната мода. Творчеството им е отговорно, стилът им неподражаем, а успехът им безспорен. От самото начало на своята кариера, модната дизайнерка Валентин Готие работи, единствено и само, с естествени материи, обработени в условия, съобразени с работната етика за равенство. От своя страна Стела МакКартни никога не е включвала естествена кожа (със или без косъм) в своите колекции и се старае, материите, които използва за своите модели да бъдат еко-ориентирани.