Уникално за българската аудитория ТВ шоу, поставило началото на нова ера в музикалните формати по света, ще завладее и нашата страна тази година. Шоуто The Voice Of…, което пожъна огромен успех в Европа и САЩ, идва у нас с името "Гласът на България” и ще търси най-талантливия певец в ефира на bTV.

Външният вид и поведението на кандидатите ще останат скрити за журито в първия етап от прослушванията.

Гласът на кандидатите е единственият критерий, по който те ще бъдат селектирани първоначално. За първи път в историята на музикалните ТВ формати у нас това ще стане чрез кастинг "на сляпо”.

Кандидатите с фалшиви, комични, нелепи или търсещи краткосрочна слава изпълнения няма да бъдат излъчени в ефира на bTV.

До телевизионния кастинг на "Гласът на България” ще бъдат допуснати само качествени изпълнения. Участниците сами ще избират песните и жанра, в който да се изявят, а менторите - четири големи имена в българската музика, ще участват в състезанието наравно с участниците. Зрителите на bTV ще станат свидетели на изключително позитивно и професионално състезание между истински певчески таланти.

Как можете да кандидатствате за участие?

Може да кандидатствате за участие на имейл [email protected]. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да изпратите трите си имена, дата на раждане, адрес, имейл за обратна връзка и да напишете имате ли досегашен опит или участия в ТВ конкурси. Не забравяйте да прикачите аудио файл (до 45 МВ) с ваше изпълнение и снимка (до 5МВ). Тези ограничения важат само ако кандидатствате по имейл.

Условия за участие в кастинга на "Гласът на България" - (.rtf,  41 KB)

За по-голямо удобство можете да използвате Регистрационен формуляр.

Срокове

Шоуто стартира през лятото. КРАЙНИЯТ СРОК за записване е 12 юни!

Продуцент на предаването е bTV, изпълнителен продуцент е "Седем осми”. The Voice Of... е най-новият формат на Talpa Media, основана от световноизвестния продуцент Джон де Мол. Първото издание на шоуто в Холандия през 2010-2011 г, постига огромен успех, като увеличава почти тройно пазарния дял на телевизия RTL4 до 46,6%. Форматът предизвиква фурор и в САЩ, където върви в момента, като NBC изпреварва всички свои конкуренти през април. Тази година шоуто ще се излъчи в още 6 държави, а догодина в още 8.