Тя е на 32 години, има съпруг и две деца. Вече повече от десет години е на върха на кариерата си като модел на световноизвестната марка за бельо „Victoria’s Secret”. На подиума или извън него, Алесандра Амброзио винаги изглежда свежа, тонизирана и във форма. Как се грижи за външния си вид красивият модел, кои са любимите й продукти и коя е най-голяма грешка, която е правила по отношение на външния си вид – вижте в ексклузивното интервю, което бразилката даде за makeup.com.

Кой или какво те вдъхновява да бъдеш красива?

Най-голямото ми вдъхновение определено са моята майка и баба. И двете ме научиха още от малка колко важно е да се грижиш за своето тяло.



Всички имаме снимки отпреди, на които не се харесваме и за които казваме „Какво съм си мислела тогава!?”. Коя е най-голямата грешка, която си правила по отношение на това как изглеждаш?
Имам много снимки от детството, на които аз и сестра ми експериментираме различни трикове с грима и прическите. Тогава бяхме млади и само си играехме, но понякога гледам фотосите и се смея на това как сме се променили.

Какви навици по отношение на красотата искаш дъщеря ти Ания да научи от теб?
Опитвам се да внуша и на двете си деца здравословен начин на живот. Когато сме в Бразилия си хапваме пресни храни. Наистина искам да ги насърча да се хранят правилно и да имат здравословно ежедневни навици.



Когато пътуваш, какво винаги носиш в чантата си, с което можеш бързо да се освежиш?
Опитвам се да нося най-основните продукти, но бронзант и спирала за мигли винаги имам в чантата си. Ето ги и другите продукти: Soleil Tan de Chanel Moisturizing Bronzing Cream, Benefit "They're Real!” Mascara, RMS Beauty Lip2Cheek, Rodin Olio Lusso Lip Balm, and Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch.

По време на ревютата на „Victoria’s Secret” винаги изглеждаш зашеметяващо. Как обаче се справяш с ежедневните ритуали на красотата?
Естествено, когато не съм на работа, не използвам толкова много грим. За мен като заета жена, която е и майка, всичко се свежда до простотата. Но когато излизам вечер на парти, държа на блясъка.



Покрай всички фотосесии и модни ревюта, в които участваш, си представям на какво е подложена косата ти. Как я поддържаш здрава и блестяща?
Kérastase Hair Masque и Oribe Dry Texturizing Spray са моите продукти за коса, които винаги ме спасяват.

Имаш ли любим цвят лак за нокти? Обичаш ли да ги сменяш, или си имаш фаворит, който често използваш?
Много ми харесва да сменям цветовете. Ноктите са чудесен начин да бъдеш креативан по отношение на външния си вид, така че винаги пробвам различни цветове и дизайни в зависимост от настроението. В момента много си падам по белия лак за нокти.