Светлана Хънт е родена в Киев през 1969 г., а от 1975-а живее в САЩ. Завършила е престижната френска кулинарна академия Cordon Bleu Culinary и има три деца от съпруга си белгиец, който е успешен бизнесмен.

През 2016 г. тя основа Lucky Hunt Foundation – организация, чиято мисия е да спасява малтретирани и бездомни животни от улиците на България. Клиниката на фондацията се намира в покрайнините на Варна и е сертифицирана като приют и затворено стопанство от тип 1. Тя е една от малкото официални болници за четириноги в нашата страна.

В рамките на една календарна година Lucky Hunt Foundation успя да направи много за изоставените, малтретирани и бездомни кучета.

През 2017 г. фондацията ще работи по няколко нови програми. Lucky Hunt Donkey Farm например има за цел да се грижи за породата „балкански“ магарета в България и да информира хората за опасността от нейното изчезване.

Проектът Stop Puppy Mills SOS пък цели да елиминира фабриките за кученца, в които животните са принуждавани да раждат постоянно, без да напускат клетките си.

Foreign Students are Welcome е програма за току-що завършили ветеринари от цял свят, която ще им даде възможност да повишат своята квалификация.

Children’s Workshop е програма за деца, болни от аутизъм и синдрома на Аспергер, които ще имат възможност да общуват с животните, за да подобрят състоянието си.

С над 34 хиляди последователи в социалната мрежа Instagram Светлана Хънт е и модна икона.