Семейство Чеканови и семейство Лютови - главните персонажи в новия сериал "Столичани в повече" ще спечелят сърцата на зрителите на bTV с комично-драматичното си ежедневние, пъстрите си взаимоотношения и житейската си философия.

Действието се развива в днешни дни, в краен столичен квартал с постоянно скачаща цена на квадратния метър, който допреди няколко години е бил село. Героите живеят в конфликта между патриархалността и модернизацията и мечтаят да продадат скъпо географското си положение.

Чеканови е фамилията на властта в „Столичани в повече”. Любо Нейков играе ролята на кмета на общината Рангел Чеканов – алчен, корумпиран и нетолерантен, но грижовен към семейството си, от което очаква пълно подчинение. В ролята на съпругата му Гълъбина Чеканова, която знае най-добре да готви и клюкарства, e актрисата Албена Павлова. Гордостта на семейството е Мария Чеканова, изиграна от Виолета Марковска, която е красива, умна и любопитна. Нейна пълна противоположност е братът Радко (Васил Драганов), леко глуповат, но обсебен от амбицията да се докаже пред баща си. Над фамилията постоянно бди баба Марийка, майката на Рангел Чеканов, чиято роля в сериала играе неповторимата Стоянка Мутафова.

Лютови е бизнес семейството в новия български сериал на bTV. Главата на фамилията е деловата жена Славея Лютова, в която се превъплъщава актрисата Силвия Лулчева. В „Столичани в повече” тя си партнира с Кръстьо Лафазанов, който е мъжът под чехъл Йордан Лютов. Най-достоен за пример от семейство Лютови е синът им Андрей, интелигентен и привлекателен млад мъж, в чиято роля влиза талантливият актьор от Народния театър Иван Юруков. Андрей работи като фотограф в чужбина и се връща, за да кумува на сватбата на своя брат Спас (Руслан Мъйнов), силно увлечен по иманярството. Булката на Спас е Йовка (Ева Тепавичарова), която подлудява мъжете в квартала с пищните си форми. Лютови имат още едно дете – 12-годишната Яна (Мина Маркова), много любопитно момиче, което винаги научава първо това, което никой не трябва да знае.  

Животът на двете фамилии се разнообразява в местната кръчма, собственост на Пацо. Той е още по-интересен с богатия си брат-близнак – бизнесменът Константин. В ролята на двамата герои зрителите ще видят актьора Христо Гърбов. Ненчо Илчев е кварталният поп Григорий, който по нищо не прилича на своите духовни събратя.