Може да ви звучи преувеличено, но брадата на един мъж може напълно да промени живота му. Точно такъв е случаят на Гуилим Пюг, който на 21 години основава застрахователна компания, като управлява от вкъщи.

Работата върви успешно, но заседналият начин на живот по 12 часа дневно и травма на коляното, която му пречи да тренира, водят до сериозно затлъстяване. Пюг решава, че трябва да внесе промяна в живота си, като изчисти хранителния си режим, за да трансформира тялото си и отново да бъде здрав.

Същевременно той започва да свири като китарист във фолк банда, като се вслушва в съвета на своя бръснар да си пусне брада, за да се впише по-убедително в имиджа на групата.

Но най-много му помага това, че напуска работата си на бюро, на което прекарва по 9-10 часа дневно. Отнема му около 4-5 години, за да загуби постепенно излишните натрупани килограми и да възстанови здравословното си тегло.

След промяната започва да пуска снимки в Инстаграм, където промотира бандата. Моментално го забелязват за рекламно лице на бранда "Nathan Palmer", което му дава огромна самоувереност, предвид че доскоро е бил изключително срамежлив.

Това е само началото на модната кариера на Пюг, тъй като подписа с лондонската агенция за модели "AMCK", а вече дори е посланик на мъжкия козметичен бранд на футболната легенда Дейвид Бекъм - "House 99".

Освен това Пюг е талантлив фотограф, като не спира да пуска вдъхновяващи снимки от приключенията си в Инстаграм. Не е пропуснал да посети и България, вижте следващите снимки от София и Пловдив: