НейаНейа от радио N-JOY

Твоята асоциация за Осми март (от дете, от ученичка, днес като жена) е:
Мама! Осми март е ден на мама… всяко дете рецитира това стихче за празника. Спомням си как с мъжете вкъщи криехме цветята от предната вечер, за да може още рано сутринта да й ги поднесем. Толкова е хубаво да видиш как майка ти и всяка жена около теб придобива един особено тържествен вид, как очите й заблестяват… Учителките в училище едва носеха букетите си, по улиците изведнъж се появяваха стотици фотомодели – ако някой направи статистика, сигурно на този ден в България се поставя рекорд по „издокараност“… макар че честно казано 8 март май  позагуби блясъка си и се превърна просто в мъжко задължение да се купят цветя и подарък, за да не спят прегрешилите на килимчето пред вратата…

Жената Нейа е...
Жената Нейа е очарована от идеята, че се е родила жена. Признавам си обаче, че напоследък все по-често пропускам да се чувствам такава. Пълнокръвната жена е онази, която се радва на любов. Така че жената в мен категорично приветства мъжете, които не се нуждаят от специален ден в календара, за да събуждат блясъка в очите на момичето до себе си. А момичето в самата мен винаги е готово да се превърне в жена, когато любовта го завладее.

ХариХари от радио N-JOY
Осми март - като дете майка ми казваше, че това е празник за жената.Аз я питах "Аз мога ли да празнувам?" и тя ми отговаряше, че докато празнувам 1 юни, не може да честваш и 8-и март трябва да си избереш. Избрах Деня на детето, защото не бързах да порастна, а и жените получаваха само цветя.
Като ученичка получавах много цветя за 8-ми март тъй като учих в училище с повече момчета, отколкото момичета, така че го очаквах с нетърпение, за да разбера кой ме уважава. Беше въпрос на гордост да се прибереш с възможно най-много. Сега, като пораснала дама, и очаквайки първото си дете, го очаквам най-малко, тъй като знам и съм сигурна в хората до себе си.Едно цвете би променило единствено моментното ми състояние, но нищо повече. И въпреки всичко това, че някой се е сетил за теб или те обича, дори и само за секунда на този ден и ти го е показал е по ценно от всичко останало.

Елена РозбергЕлена Розберг от радио Z-ROCK

Твоята асоциация за Осми март (от дете, от ученичка, днес като жена)
Дете
Осми март. мама се е върнала от работа с букет от три червени карамфила в целофан. Жест от ръководството. От ОФ клуба са подарили зюмбюл в целофан на баба ми, която е другарката Розберг за тях, а за съседите и приятелите - госпожа. По улиците на групички се движат жени с ондулирани коси. Те припкат в мартенския сняг с високи токчета и копринени чорапи. По телевизията награждават с орден доячка многомашинничка.

Ученичка
По случай 8-и март часовете са намалени заради банкета. Заведенията са препълнени с жени още от 3 следобед. Развеселени дамски компании са кацнали на дебели облаци от цигарен дим. Всяка стъклена чашка бренди предизвиква експлозия от силен смях.

Днес
Майка ми, дама с изключително добър вкус, ми е казала, че празникът на жената е на Благовещение. Научена съм да приемам 8-и март като нея - усмихнато - благодаря- за цветята и вниманието, но с леко недоверие към емоционалната и социална стойност на този ден. Иначе, картичката с апликираните думички -Обичам те, мамо! - от ръцете на малкия ми син, ме трогва от сърце. И се радвам за всички дами, които се чувстват истински празнично на 8-и март.

Жената Елена Розберг е...
Влюбена и тревожна. С усещането, че предстоят много щастливи дни. Дисциплинирана до крайност и досадно отговорна. Вярна и лоялна. 100 процента майка. Удовлетворена от това, с което се занимава професионално. Страстен почитател на музиката, книгите и киното. Емоционална и наивна. Ценител на удоволствията и добрия вкус. Лакома. Морална. Амбициозна. Мнителна. Сантиментална. Изискваща.