Тя е готвила за известни личности като Валентино, Орландо Блум, Мила Йовович, Омар Шариф, Клаудия Шифър, Тина Търнър. Това по никакъв начин не й е попречило да кулинарства и благотворително – за върастни и деца в домове, както и в болници.

Тя е екзотична, изкушаваща и необичайна, точно като храната, която приготвя. Тя е Силвена Роу – българка, която успява да покори най-високите кулинарни върхове във Великобротания. Феноменът Силвия Роу – шеф - готвач, телевизионно лице и писател, е смес от множество разнообразни подправки (гледай видео >>).

Вдъхновяващият й стил на готвене я води до позицията на кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг от 2007 г. „Eastern Promises”. Заразителната й личност често „осветява” телевизионния екран и тя е редовен гост в предаването „Saturday Kitchen” по Би Би Си. Зашеметяващият й външен вид, искреното й мнение и изключителни кулинарни умения са споделяни и в предаванията с национален обхват във Великобритания – „This Morning” в ITV, „Good Food Live” и „My Kitchen” по UKTV Food.

Снимка: Евгений Милов



През новия телевизионен сезон зрителите на bTV ще имат възможност да се докоснат до тайните на изисканата кухня именно от Силвена Роу, която ще е водеща на новото предаване Щипка сол. Провокацията ще се излъчва в праймтайма на телевизията и ще докаже, че дори ежедневните дейности могат да бъдат изключително социални и забавни.

Предаването „Щипка сол” е една възможност да сподели знанията си за кулинарията, които е натрупала през целия си живот. За предаването Роу казва, че ще е една вълнуващо, актуално и интересно шоу, посветено на храната като начин на живот и забавление.