Какви подаръци обичате да правите за Коледа?

Аз имам голям късмет да имам голямо семейство. Ние сме 10 души, които сме много близки и обичам да правя подаръци. Много рядко "отбивам номера”, макар че си го позволявам от време на време, но за нас подаръците са важен и така присъстващ жест, без който нашите празници не биха били същите. До голяма степен заради тези хора и най-вече заради родителите ми загърбих едно бъдеще в Англия, което на времето ми се струваше безоблачно и розово. Върнах се тук и ще продължавам да стоя тук, колкото и да ми е трудно. Когато се съберем, особено около Коледа и Нова година подаръците наистина имат централно значение. Най-вече защото баба ми много държи да е победител в това състезание - кой получава най-много подаръци.

На гаджето ми си позволявам да подарявам подаръци, които не бих искала другите да видят. Понякога това са снимки, понякога това са други предмети, но иначе в повечето подаръци се опитвам да има някаква шега, намигване или откровена подигравка.

 

 

Как празнувате Коледа?

Например сега аз постя. Постя по много егоистични причини. Постя, защото се надявам, че Господ ще остане доволен от мен и ще ми прати всичко онова, което чакам. Иначе приетите традиции около всички църковни празници ги спазваме много стриктно, защото сме възпитани да вярваме, че ако едно семейство изгуби традициите си, то губи всичко. Ние сме матриархално семейство с ясно изразена водеща женска роля, където почитта към по-възрастните е на преден план.

Какви подаръци обичате да получавате за Коледа?

Аз самата съм капризна и все по-малко подаръци ми харесват, докато подаръците на мама винаги са ми по вкуса и са ми точния размер. Смятам, че няма нищо лошо подаръци да се правят и "в пликчета”, за да може човек да купи онова, от което има нужда и онова, което ще му хареса.

 

Какво ще пожелаете на читателите на LadyZone.bg?

Скоро четох, че трябва да оставим малките решения в живота да вземаме с главата, а големите - със сърцето. Аз съм в период, в който трябва да взема много голямо решение и понеже досега подходът ми с главата ме е довеждал в ситуации, когато само удрям на камък, както на читателките на LadyZone.bg, така и на себе си пожелавам всички решения да се вземат със сърцето и да се надяваме, че тогава те ще са правилните.

Кои са добродетелите, които най-високо цените?

Не зная дали е добродетел, но в нашето семейство чувството за хумор е универсалният антибиотик срещу всичко. Позволяваме си да се шегуваме с всичко, дори и със смъртта, аз особено. За нас най-важните неща са хумора, вниманието един към друг, толерантност и разбиране.

 

 

 

Включвате ли се в благотворителни кампании?

От малка майка ми ме научи, че човек трябва да придобие този навик и потребност да се включва в благотворителни инициативи и кампании. През годините разбрах, че участието в подобни каузи трябва да става анонимно и по никакъв повод да не се изважда на преден план.

Ще си позволя, понеже наближават Коледните и Новогодишните празници да спомена обаче нещо друго, което не е благотворителна кампания, но е много близко до сърцето. Гледах интервю с едно момче аутист, който в репортаж на Натали Пашева, ще го видите, казва: "Аз нали съм аутист, нямам никакви приятели”.  Аз не мога да повярвам, че мога да живея в страна, в която към дете аутист се подхожда като към болен, различен, недружелюбен, Той просто е специален. И ако можем да променим възприятието и на един човек за аутистите, това за нашия екип - Емил Дилчев, Натали Пашева, Валя Гиздарска ще бъде голяма победа, защото с годините разбрах, че няма как да оправиш света. Няма как да помогнеш на всички нуждаещи се, но можеш да направиш малки стъпки, които да носят радост на конкретни хора.