Драматични кулинарни битки, първи сблъсъци на характери, свръхкритично жури, първи елиминации, любопитни съвети и солидно количество хумор предстоят в специалния двучасов епизод, с който стартира телевизионното кулинарно състезание Lord of the Chefs. Предаването започва утре, 15 март, в 20:00 часа по bTV.

Зрителите ще разберат кои са 16-те участници, които бяха избрани сред близо 10 000 желаещи да доказват своето майсторство в готвенето и аранжирането на ястията. Сред тях са професионални готвачи, завършили престижни кулинарни курсове, носители на международни кулинарни титли, консултанти и др. Атрактивни професионални биографии имат и любителите-готвачи, които ще се състезават в Lord of the Chefs - собственици на хотели, ресторанти и клубове, модел, букер, масажист. Вегетарианство, парашутизъм, скално катерене, риболов, ориенталски танци и кърлинг са само малка част от интересите на 16-те финалисти.

А за какво ще се състезават всички те? Още никой не знае. Тайната ще бъде разбулена утре вечер в първия епизод на кулинарното шоу. Тогава водещата Елен Колева ще постави и първите кулинарни предизвикателства към участниците. Още в началото на състезанието шеф-готвачите Ради Стамболов, Борис Петров и Ивайло Петков ще докажат, че няма да допускат никакви компромиси за идеалното изпълнение на поставените задачи. Това допълнително ще повиши напрежението сред някои от участниците и зрителите на bTV ще станат свидетели на първите сблъсъци на характери. Още в пилотния епизод ще бъдат проведени и първите елиминации и един от участниците ще напусне завинаги Lord of the Chefs. Какви са причините за неговото отпадане, ще стане ясно  утре вечер, от 20:00 часа по bTV.

Наред с напрегнатите състезателни моменти и драматични емоции предаването ще предложи и много комични ситуации, реплики и коментари. Зрителите ще получат ценни кулинарни съвети от журито и ще видят ексклузивни кадри от предварителния кастинг на Lord of the Chefs, който се проведе миналия месец в София.

След стартовия си епизод Lord of the Chefs ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 21:00 часа.