Рожденият ден на Елизабет II е важно събитие в календара на кралското семейство. Интересен факт около кралската особа е, че тя празнува два пъти в годината рождения си ден – веднъж на 21 април, когато е истинската дата и още веднъж през втората събота на юни, когато се организира специален военен парад в Лондон по случая.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тази година към празненството се включи и бъдещата булка Меган Маркъл, която почти официално (остават само няколко седмици до сватбата й с принц Хари) е член на кралското семейство. В събота вечерта Меган, принцовете Хари и Уилям, както и самата кралица присъстваха на концерт в „Роял Албърт Хол“, организиран специално за отбелязване на 92-годишнина на Елизабет II, на който пяха Стинг, Том Джоунс, Кайли Миноуг, Шаги и Крейг Дейвид. Кейт Мидълтън, която тогава беше в напреднала бременност (днес стана ясно, че е приета в болница), не присъстваше.

Както винаги, Маркъл внася стил и чар към всяко събитие. За повода 36-годишната бъдеща съпруга на принц Хари беше заложила на тъмносиньото с изящна изчистена рокля Stella McCartney за 1150 долара, на която основен акцент бяха интересните ръкавите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Маркъл беше съчетала тоалета със сини високи обувки и клъч Naeem Khan Armory Zodiac.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кралица Елизабет II беше заложила на тоалет със златисти цветя за 92-я си рожден ден.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos