Внимателно подбрахме някои от  най-интересните читателски въпроси и побързахме да ги зададем на един от най-обичаните актьори - Юлиан Вергов. Той пък отговори старателно и искрено, и ето какво се получи:


Кой е актьорът, който Ви вдъхнови да се занимавате с актьорското изкуство?
Сам реших да се занимавам с актьорско майсторство, но откакто започнах, се появи и вдъхновението от не един актьор. Например Руси Чанев, Валентин Ганев, Мария Каварджикова, Наум Шопов, Светлана Янчева, Жорета Николова, Снежина Петрова и още много други.

Възхищавам Ви се, г-н Вергов! Вече единадесет години се занимавам непрофесионално с театър и имам огромно желание и намерение да уча актьорско майсторство. Мога да кажа, че това е мечтата ми. Моят въпрос е: заслужава ли си да бъдеш актьор в България?
Заслужава си да бъдеш актьор навсякъде по света, стига истински да го желаеш!

Истински ти се наслаждавам в сериала "Революция Z"! Имаш ли общи черти в характера си с героя на Савов? Действията на Никола са доста първични на моменти, склонен ли си да действаш така и в реалността?
Савов е един от малкото герои, с които имам общи черти: харесвам музиката, която слуша; отношението му към младите; това, че не се взима насериозно; също пуша и пия. И да, аз също на моменти реагирам доста първично!

В действителност ли сте направили ваксина срещу рак на маточната шийка на дъщеря си или е само реклама, защото ми се струва, че напоследък масово се опитва да се налага?
За съжаление нямам право да Ви отговоря на този въпрос!

Здравейте! Страхотен актьор сте, с много специфично чувство за хумор и собствен стил на игра, което определено прави впечатление и много ми харесва във вас! Поздравление за последните ви роли в сериалите - мисля,че са много успешни! Все така успехи занапред! Каква музика слушате най-често?
Благодаря за хубавите думи! Най-често слушам музика от филми - например "Амели Пулен" и "Сбогом, Ленин!"! Музиката е на Yann Tiersen.

Коя е ролята, която мислите, че можете да изиграете с лекота и която ви пасва най-добре като образ?
Не съм мислил за такава роля, но ако има такава, едва ли би ме привлякла. Предпочитам да поработя доста над един образ и тогава да го изиграя.

Мечтаете ли за някаква определена роля и коя е тя?
За определена роля не мечтая. Но мечтая да имам възможност да снимам филм, да се отдам само на това и да не мисля за нищо друго, нито за други снимки, нито за представление и т.н.

Имаш ли /имал ли си/ до себе си човек, който истински да те е разбирал и усещал?
Дъщеря ми и кучето!


Той е актьор. Роден е на 15 юли 1970 г. Играе в Народен театър "Иван Вазов" в "Козата или коя е Силвия", "Крал лир", "Отело", "С любовта шега не бива", "Крадецът на праскови", "Идеалният мъж", "Дон Жуан", "Балът на крадците". Познат е и като човекът в една от главните роли в "Мисия Лондон".

Участвал е също и във филмите "Шивачки", "Прогноза", "Пътуване към Йерусалим" и много други чужди продукции. Завършил е театрален колеж "Любен Гройс" при професор Цветана Манева.

Обвързан е, има едно дете. С ролите си на Мартин в комедийния сериал „Тя и той” и тази на Николай в хитовия сериал „Стъклен дом” по bTV, Юлиян се превърна и в любимец и на зрителите пред малкия екран. В момента участва и като готиния 39-годишен Никола Савов, учител по физика, в когото всички са влюбени. Сериалът, в който можете да го гледате в това му амплоа е, разбира се, "Революция Z"


  • Отговаря... Иван Иванов
  • Разпитай... Тодор Дърлянов
  • Отговаря... Иво Аръков
  • Отговаря... Антоний Аргиров
  • Отговаря... Филип Аврамов
  • Отговаря... Никола Стоянов
  • Отговаря... Иван Тишев
  • Отговаря... Атанас Сребрев
  • Отговаря... Асен Блатечки
  • Отговаря... Тони Минасян


12 мъже – всяка седмица ще ви представяме по трима.
Оставяйте въпросите си като коментар под визитката на мъжа (мъжете), когото искате да попитате нещо.