Едва двадесет и три годишен, Иво Аръков (интервю с него, четете тук) вече има зад гърба си 7 театрални роли, сред които в хита на Явор Гърдев – „Козата или коя е Сивлия”. „Кецове” е неговият кино-дебют. Освен актьорски умения, Иво Аръков има и много други – пише стихове, свири на пиано и китара, владее езда, фектовка, бойни техники и сценична акробатика.

Сред многостранните му таланти се нарежда още един – атрактивната му визия, която не остана незабелязана от Модна агенция „Ивет Фешън”. Младият актьор с атлетична фигура и чар, който обещава да го нареди сред родните секссимволи, ще стане част от каталога на агенцията в края на август. 

През месец април пък ще можем да го гледаме в най-новия сериал на bTV - "Фамилията", където е в ролята на Тони - съпруг на Лора и зет на Борис (Стефан Данаилов) и Лидия. Влязъл изведнъж в семейството на едни от най-крупните бизнесмени, той го приема като свое и му се посвещава напълно, което покварва душата и живота му (повече за ролята му, прочетете тук). Ето и неговите отговори на въпросите ви:

• draga_dg
Здравейте, Иво! Разкажете малко повече за ролята си в новия медиен продукт на БТВ - “Фамилията”.
Ролята е на предизвикателен бивш боксьор, женен, с две деца. Първичен, суров, сприхав и избухлив характер. В сериала ще станем свидетели на неговата безрезервна преданост към „Фамилията” и най-вече към Бащата на Фамилията (Стефан Данаилов), на личната му саморазруха, на религиозните му противоречия и патриархален темперамент.

Съществува ли бариера между различните поколения актьори?
Аз знам само за една съществуваща бариера, тя е концептуална и е загнездена в сърцата на хората, далеч по-широкото понятие за „различни поколения актьори“, защото ако си Човек ще срещнеш Човек, независимо каква е професията. Тук ще благодаря на всички свои колеги, които ми гласуват огромно доверие и приятелство.

Има ли актьор във филма, който ви е бил кумир, а сега играете заедно – рамо до рамо?
Разбира се, че човекът, който е представлявал мой кумир през времето, в което аз съм се формирал като личност, е Стефан Данаилов. Щастлив съм, че работим заедно в един и същи проект.

Колко време трябва да репетираш, за да наречеш себе си успял актьор?
Винаги е рано да се наречеш успял актьор, но никога не е късно да се стремиш да бъдеш! Да се наречеш „успял“ означава че си спрял, а един човек наричащ себе си актьор, не трябва да спира да изследва живота.

Вие сте артист - играете, пишете, танцувате, дефилирате, свирите и т.н. В кое свое амплоа изразявате най-много себе си?
Бих бил твърде скромен за да нарека: „Изразен най-добре чрез амплоа“. Аз съм изразен чрез своята цялост и предполагам, че сборът от всички мои качества и недостатъци, цялата тази комплексност, изразява мен.

Бихте ли отправили поздрав към вашите почитателки и тези на сайта LadyZone.bg за отминалия празник на жената - 8 март и Благовещение?
Официално обръщение на Иво Аръков към всички почитателки: „Честити празници мили дами, за всички отминали и предстоящи, чувствайте се обичани и обичайте, Без Граници...“

С кой голям артист би се снимал във филм?
С Не доказалият се и Не изявил се Голям артист!

• petqnceto
Здравей! Първо поздрави за новата роля в сериала "Фамилията" и за уникалната игра в "Кецове"/обожавам филма/. Кой е мечтаният образ в театъра,който искаш да изиграеш и след като приключиш една роля, остава ли частица от нея в теб? Мерси! :)
Частици от всяка от ролите остава в мен. Мечтани образи имам от Крал Лир до Есенин.

• smqh123
Имаш ли приятелка?
Има ли значение?

Какъв тип момичета харесваш?
Осъзнати и духовни!

Имаш ли татуировка? Къде и каква е?
Имам много, по цялото тяло, предимно архангели, но всички са с невидимо мастило!

Какво обичаш да правиш през свободното си време?
Да го запълвам с нещо градивно и креативно!

Трудно ли е да играеш с Ваня Цветкова, Асен Блатечки и Стефан Данаилов?
Много е приятно да се работи с тях, пожелавам го на всеки!

Може ли да разкаже някоя забавна случка от снимачната площадка на "Фамилията"? Много е талантлив и чаровен ! :) Много много успех му пожелавам! :)
Ние се забавляваме много, но се опасявам, че няма да ми стигнат листите, за да опиша дори една от случките на снимачната площадка. Благодаря за пожеланията!

• lusa.
Здравейте!Пишете ли стихове по зададена тема или по опорни думи?Можете ли да създадете стих, включващ думите кино, звезда и романтика. Харесвате ли Никола Вапцаров като поет? Благодаря ви! Успехи!
Не обичам да пиша по нещо, което ми е зададено, това не е моя професия, а порив, който изследвам в себе си. Харесвам Вапцаров и не само.. Имаме страхотни поети с вековна сила на словото.

• groovyto
Коя е любимата ти песен?
Много са... повече от една или две...

bub11
Коя е първата дума, която си казал като бебе?
Не си спомням, но знам, че е било нещо слънчево!

• tarka73
Кога за първи път се почувства истински мъж?... Коя жена или кое е нещото което те накара да се случи това? И ако е жена, с какво ти въздейства най-силно в този момент?
Отговорността, самостоятелността, всяко препятствие и предизвикателство, с което се среща и преодолява един мъж. Всичко, провокиращо неговия темперамент, го изгражда като личност или съответно то пречупва и проваля при не овладяване на ситуацията. Важно е доколко и жената е жена, за да провокира мъжкото в мъжа, а не друго...

• dora_5107
Кой е най-лошият и най-хубавият ти спомен свързан с жена?
- Имам само хубави, но не мога да класифицирам добър от най-добър, те всички са!

• Sibelle_
Кое е най-нестандартното нещо, което си правил?
Да спра цигарите!

• MeriE123
И един сериозен въпрос от мен, с надеждата са сериозен отговор. Какво мислиш за хората факли? Кое предизвика тези събития и има ли нещо с което ти би могъл да повлияеш , това да не се случва никога повече?
Всеки има своя воля, която се явява основен двигател на човека. Основен кармичен двигател! Това какво избира да направи със себе си от слабост или сила, да саможертва материята, го знае единствено Духът и Душата. Всичко си има цена, причина, цел, всеки има какво да учи, на какво да се научи... Аз не бих могъл да променя нищо, освен себе си. Така и всеки друг. Ако има нещо, което не харесвам, е вероятно, защото не харесвам достатъчно себе си... Нашата планета знае как да постъпи с всеки, който предизвиква подобни негативни събития, чужда нищета, страдание, духовна суматоха... Добър съвет е да се стремим към хармония, баланс и спокойствие.

Снимка: Томислав Рашков

  • Отговаря... Иван Иванов
  • Разпитай... Тодор Дърлянов
  • Отговаря... Антоний Аргиров
  • Отговаря... Филип Аврамов
  • Отговаря... Никола Стоянов
  • Отговаря... Иван Тишев
  • Отговаря... Атанас Сребрев
  • Отговаря... Асен Блатечки
  • Отговаря... Тони Минасян
  • Отговаря... Мартен