Филип Аврамов (интервю с него - четете тук) е от онези хора, на които комедията им идва толкова естествено, че сякаш е роден точно за това - да усмихва. Всъщност се е появил на света в София и то не кога да е, а на 9 септември 1974 г. През 1997 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев. От тогава неуморно радва любителите на изкуството от театралната сцена и с участието си в множество кино продукции.

През 2007 г. получава номинация за Аскеер за поддържаща мъжка роля за Пиетро в „Дон Жуан” по Молиер. Постановката печели немалко награди за най-добро представление, сред които „Аскеер 2007” и „ИКАР 2007”.

В „Домашен арест” Филип Аврамов играе ролята на Костадин Коцев (Коцето) - съпруг на Анастасия, зет на Мама Еми и Емил, баща на Лъчо и Зара.

• love123321
Здравей! Искам да те питам защо реши да участваш в сериала?
Участвам в сериала, защото обичам колегите, с които играя. Имам възможност да импровизирам, да се забавлявам, да правя това, което мога! Стори ми се, че сега (фактически преди година и половина за първи път) е удобният момент да се захвана с такъв тип шоу... просто за всяко нещо си има време!

• pepi053
Въпросът ми към Филип Аврамов е дали и в реалния живот кюфтенцата са му толкова любими, както в сериала "Домашен арест"?
Нямам чак такава симпатия към кюфтенцата в реалния живот... не ги издигам в култ както Коцето, но все пак ги обичам. Въпреки че съм изял поне стотина по време на снимките. Все едно да работиш в завод за шоколад и да обичаш сладко...

• tedincitoo
В коя област се чувстваш експерт?
Засега се чувствам експерт в актьорското майсторство - с това се занимавам ежедневно. Въпреки, че всяка една роля изисква абсолютно различен подход и в много случаи нямаш никаква идея как да постъпиш. В тоя смисъл май не съм никакъв експерт!

• elinor00
Здравей! Първо искам да ти благодаря за огромната доза смях, която получавам при всяко излъчване на епизод от ,,Домашен арест''. Обожавам сериала и много се радвам, че в нашата страна все повече български продукции пробиват и стават популярни сред зрителите. :) Въпросът ми към теб е дали в реалния живот си също толкова енергичен и забавен, колкото е Коцето ?
Често ми се налага да съм енергичен и забавен докато играя в театъра. В личният си aживот също се случва, защото не обичам лениви, мудни хора без чувство за хумор. Имам и доста "втренчени" периоди, когато мисля как да постъпя по отношение на ролята.

Работи ли се лесно с Татяна Лолова ?
С Татяна е удоволствие да се работи, да се разговаря,д а се веселим заедно. Тя е велик човек...

И последният ми въпрос е: Какво за теб е семейството и цениш ли семейните ценности ?
Нищо друго не може да ти даде сигурност, освен семейството. Затова е важно да се пази семейното огнище. Аз съм израснал в почти "Италианско семейство",така че държа хората да се разбират помежду си.

• addiction_x
Здравейте, г-н Аврамов! Въпросът ми е Вие или съпругата Ви решихте да кръстите дъщеря си Рая? :) Желая Ви всичко най-добро!
И двамата го решихме. Казах на Милена,че детето ни само ще си избере името и 3 дена преди да се роди попитахме едно момиченце как се казва, а тя без да се замисли каза – Рая...Така я и записахме.

• samodivata_1990
В истинския живот бихте ли търпели такава тъща? Какви са взаимоотношенията Ви с Вашата?
В истинския живот бих направил всичко възможно да не се оказвам въобще в такава ситуация да живея с тъща си, защото и двете страни се затормозяват излишно. С реалната ми тъща се разбирам, нямам такива проблеми. Изпитваме взаимно уважение и симпатия.

• smile.titi
Здравейте! Вие сте най-забавният артист в България и най-истинският. Искам да Ви попитам - в сериала споменахте село Трапоклово, имате ли нещо общо в реалния живот с него или просто сте избрали дадено село?
С Трапоклово нямам нищо общо. Сценаристите решиха да съм оттам. Някой ден ще отида на центъра в Трапоклово да питам къде е роден "Коцето Коцев". Може някой да ми каже!?


 

 

  • Отговаря... Иван Иванов
  • Разпитай... Тодор Дърлянов
  • Отговаря... Иво Аръков
  • Отговаря... Антоний Аргиров
  • Отговаря... Никола Стоянов
  • Отговаря... Иван Тишев
  • Отговаря... Атанас Сребрев
  • Отговаря... Асен Блатечки
  • Отговаря... Тони Минасян
  • Отговаря... Мартен