Kavarna Rock 2012 наближава и освен имена като DIO Disciples, Глен Хюз, Kamelot, Big Noize, ще има и някои приятни български банди, които ще дадат всичко от себе си, за да покачат градуса на настроението на почитателите на родния рок. Ние пък си харесахме Яна Галинова - оказа се, че тя е единствената дама в редиците на изпълнителите в тазгодишното издание на фестивала. Освен, че е доста хубавка, Яна умее да пее и вероятно това е причината да е част от "Команда 5" - сравнително новият страничен проект на Кирил Божков от БТР. И така, ето я и нея:

Разкажи ми как се случи това с пеенето – разбрах, че първо си се занимавала с народни песни?

Да, така е, първоначално започнах с народно пеене  - майка ми е виновна. Израснала съм с народната музика и тя завинаги ще остане в сърцето ми, защото според мен е изключителен начинът, по който въздейства върху хората.

Как реши да превключиш в посока рок и „Команда 5”?
Ами…стана случайно. Точно когато превключих на вълна поп пеене, се срещнах с Киро... по-точно  той ме откри и ми предложи да участвам в неговия проект. Дотогава не се бях занимавала с рок музика, въпреки че винаги ми е харесвала. Реших, че ще приема (усмихва се).    

От самото начало на създаването на групата ли си в нея?
Не. Преди мен в Команда 5 са работили с певец.     

На какво те научи работата ти с момчетата?
Да бъда мъжко момиче и... да държа на много алкохол (избухва в смях) ...шегувам се.



Защо „Команда 5”? Кой дава командите в бандата?
Ха! Интересен въпрос... Раздаваме си команди един на друг, но всеки от нас е твърде самонадеян и никой не ги изпълнява (усмихва се).

С какво се занимаваш извън пеенето?
В момента съм се захванала също и с актьорско майсторство. Уча театър в "Нов Български",  а извън това участвам в разни проекти. Получих главната роля в представление, режисирано от Асен Блатечки. Много се гордея с това.        

Какво сте подготвили за Kavarna Rock 2012?
Няколко изключителни авторски парчета  - „Снежен Площад”, "Молитвата на воина” и други страхотни песни, които много се надяваме да се харесат и на публиката.

Ти си единствената жена изпълнител тази година – как се чувстваш в толкова „мъжка” среда?
Може да прозвучи странно, обаче се чувствам наистина страхотно. Като съм единствената жена, мъжете много ме слушат (смее се).

Каква музика слушаш в свободното си време – харесваш ли БТР и извън българските артисти – кои са емблематични за теб групи/изпълнители?
Слушам всякаква музика от класика до хард рок, обичам музиката!  Харесвам БТР от малка и съм горда, че се познавам с тях. Още повече, че работя с един от членовете им. Иначе групи като АС/ДС, Iron Maiden, Metallicа и Judas Priest например, си остават вечни не само за мен, а и за още много хора.     

Кое е най-голямото предизвикателство за/пред теб?
Аз лично мисля, че всички ние сме изправени пред едно голямо предизвикателство, а то е : Животът. 

Какво ще пожелаеш на читателите на LadyZone.bg?
Бъдете силни жени и oтстоявайте правата си пред мъжете!                                                                                                                                                                                                                                             

Яна и Команда 5 можете да чуете на Kavarna Rock 2012, който ще се случи в дните между 13 и 15 юли. Естествено - в Каварна.