Пристъпвайки прага на дома на Аля Милушева и нейното семейство навлязохме в свят, където фамилните ценности, любовта и модата вървят ръка за ръка. 

Запознахме се с нейните две прекрасни дъщери, Изабела (на две години и половина) и Неси (на девет години), на чиито чар не можахме да устоим. Срещата ни се състоя в следобедните часове на един прекрасен пролетен ден, докато трите си играеха. Тогава имахме възможност да говорим за творчество, щастие и свобода.  

Изключително приятна среща, която видоизмени положително представите ни за съвременното българско семейство.

“Семейството ни е много голямо и динамично. Всеки един от нас има свои собствени интереси и ги следва със страст и постоянство. Много обичаме да прекарваме времето заедно. Често се разхождаме в парковете, пътуваме, каним гости вкъщи...” споделя Аля, “пиейки” чай с очарователната Изи (от Изабела).

Наистина е така. В дома им се натъкнахме на най-различни пособия, които ни подсказаха за страстта на Али и съпруга й към голфа, за влечението на Деси към танците, за любовта на Изи към конете и за спортните умения на Боби (шест годишният им син, който в деня на снимките отсъстваше поради тренировка).

“Най-хубавото при нас е, че сме много различни един от друг. Следователно всеки предлага интересни неща и се обогатяваме един друг, осъществявайки желанията на всеки един от нас,” продължи Аля. 

Интересното в тяхното семейство е, че са изключително сплотени. Независимо от ангажиращите професии на двамата родители – както сигурно знаете или сте чували, Аля Милушева е основател на модна къща ASTELLA и официален представител на модната марка Blumarine за България – те успяват да се грижат за своето семейство по начин, който буди възхищение за всеки, докоснал се до техния вълшебен свят - възхитителен, тъй като там цари хармония, любов и свобода. Те си споделят всичко и по този начин връзката става все по-солидна и стабилна. 

“Не се възприемам като типичната майка, която има дадена роля и дълг да отговаря на определени семейни изисквания. С всяко едно от трите деца съм различна, примерно с Изи съм най-много майка, но с Неси сме като приятелки,” обяснява Аля.

Това единствено може да говори добре за нея и съпруга й, които без усилия успяват да предадат на децата си онази ценностна система, която ще им бъде полезна цял живот – тази, която е основана на уважението, честността и постоянството. 

“Аз съм тази, която позволява абсолютно всичко,” признава Аля с усмивка, допълвайки, че го прави с мярка. Красив начин да позволи на децата си да преценят дали нещо им харесва или не. Следователно можем да се досетим, че педагогическият подход на Аля е изключително съвременен.

Наблюдавайки я с дъщерите й можем да кажем, че те имат щастливо настояще и светло бъдеще пред тях. Истински се радваме, че имахме привилегията да се докоснем до вълшебния им свят, който на пръв поглед изглежда семпъл, но в интерес на истината е толкова богат – щастието се крие и в най-малките неща, и семейството на Аля го осъзнава.