"За мен фигурното пързаляне е любов" - споделя Mария още в началото на нашия кратък, но вълнуващ разговор.
По време на снимките на годишния календар с част от децата, участници в полуфиналите на Детската Евровизия, и таланти от Фондация "Димитър Бербатов", се запознахме с Мария.

Тя е една прекрасна млада дама, която тренира фигурно пързаляне.

"Бях на три когато с родителите ми, отидохме до пързалката. Малко след като те се качиха на леда им се присмях, казвайки им – аз мога по-добре – като имате предвид, че дотогава никога не бях карала кънки", разказва тя с усмивка.

Изумително е сме в компанията на толкова младо и красиво дете, с усещането, че разговаряме с пораснала жена. Въпреки крехката й възраст, Мария е осъзнала коя е, какво иска от живота и как да го постигне.

Нейни ментори са Андрей Лутай и Ирена Денкова, които от самото начало се грижат за израстването й като един бъдещ шампион.

Освен, че е красива, Мария е дете, което съзнателно улавя момента и извлича най-доброто от всяка една ситуация. За нея трудностите са хубаво нещо, защото й позволяват да се усъвършенства. Разочарованията са обогатяващи, тъй като я правят по-силна, а спортът е нейното призвание, поради простата причина, че когато Мария е на леда, тя се чувства свободна – себе си.

Младата звезда тренира три часа на ден, освен неделя, когато отделя време за себе си и любимите си хора. Красивото в историята на Мария е, че тя е една от малкото щастливци, осъзнали какво искат да правят в живота. Като се замислим има хора на 40+, които все още не знаят накъде отиват или на какво да се посветят.

"Това, което най-много ми харесва във фигурното пързаляне е красотата, която се крие във всяко едно движение, свободата и също така трудностите, които ми позволяват да съм тази, която виждате днес".

Мария е една невероятна млада дама, която е на път да стане голяма олимпийска шампионка, която не само ще има възможността да представи България по неподправен начин, но ще вдъхнови малки и големи със своите дух, сила и очарование.

"Окуражавам всеки да следва мечтите си. Необходими са много търпение, работа и постоянство, но в живота всичко е възможно, стига да вярваме" - с тези думи Мария заключи нашия разговор, който мина неусетно.

Благотворителният календар ще можете да намерите в офисите на Фибанк след 4-ти ноември 2015 г.