На 1 май 2017 г. Мая Нешкова навършва 60 години. На този ден тя празнува още имен ден и… годишнина от сватбата. Ето какво сподели обичаната певица пред bTV:

“Отказах ските заради пеенето. Родена съм в музикално семейство, така че насочването към музиката не е подлежало на коментар…

След като две години работих с трио „Обектив“ и обиколихме най-големите сцени в България и соц лагера, потънах малко в тишина. Преместих се в Благоевград. Това беше неочаквано решение, но то ми позволи да се намеря. Там направих първите си стъпки като самостоятелен изпълнител. Там срещнах и бъдещия си съпруг, с когото вече сме 39 години заедно.

Сватбата беше на рождения ми ден. Трябваше да избягаме от много познати, много почитатели, медии. Затова отидохме в едно село. Гостите бяха поканени на рожден ден, никой не знаеше, че е сватба.

18 години чакахме да се появят близначките. Девет месеца бях на легло. Слава на Бога, всичко мина добре. Сега са студентки в НБУ, учат две дисциплини едновременно – музика и по една сериозна специалност.

От две години са ми бек вокали, пътуват с мен. Приятно е да пътуваме цялото семейство”.