#Говори се, че Лео е кръстен на Леонардо да Винчи. Майка му се намирала в художествена галерия, докато била бременна и когато се наслаждавала на една от картините на известния художник, усетила първото ритане на бебето. Точно тогава решила, че името му трябва да е Леонардо.

#Презимето му е Вилхелм. В началото на неговата кариера, мениджърът му го съветвал да промени името си и да се казва Лени Уилиямс, производно от презимето му. 

#Като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство.

#Лео е мамино синче.  Родителите му се развеждат, когато е само на една година. Затова, и до ден днешен, майка му го придружава на всяко светско събитие и гордо преминава по червения килим - ръка за ръка със своя преуспял син. 

#Първата си роля получил на 5 години. Появил се в шоуто "Romper Room and Friends", но за малко да го изхвърлят, защото бил прекалено палав.

#През 90-те години, Леонардо е бил член на музикална група, в която музикант е бил и актьорът Тоби Макгуайър.

#Звездното дуо продуцирало филм, който бил толкова лош, че Лео се свързал с всички продуценти и ги помолил никога да не бъде пуснат в кината или на DVD в САЩ.

#Години по-късно, актьорът става притежател на остров близо Белиз, който планира да превърне в екологичeн курорт.

#През 2013-та е дарил 3 милиона долара в помощ на тигрите в Непал, а през 2014-та е дарил същата сума в организации за опазване на дивата природа в океаните. Днес, той е един от най-активните холивудски звезди, които дават най-доброто от себе си за опазването на околната среда. Съвсем наскоро, Лео дари 15 мил. долара за спасяване на планетата. 

#2016 му е на късмет. След като получи статуетка "Златен Глобус" в категорията "най-добър актьор", очакваме да вземе и първия си "Оскар" за ролята си в "Възвръщенецът".

Тази вечер, по bTV Cinema, режисьорът на култовите ленти "Пришълецът", "Ханибал", "Гладиатор" и "Американски гангстер" Ридли Скот, събира звезден екранен екип в шпионския екшън "Мрежа от лъжи".

Леонардо ДиКаприо и Ръсел Кроу ще застанат един до друг, за да потопят зрителите на bTV Cinema в мрачния свят на специалните разследващи служби, в който не бомбите, а информацията е най-силното оръжие. Любимецът на няколко поколения жени влиза в ролята на служител от ЦРУ, който създава дързък план за залавяне на арабски терористичен лидер. Шефът му Ед Хофман (в ролята Ръсел Кроу) е зловещ стратег от тайните служби, готов да защити националната сигурност с цената на всичко.

Филмът "Мрежа от лъжи" отправя поглед към ежедневието на оперативните работници - хората от невидимото бойно поле на международния шпионаж.