На 18 октомври красивата скиорка навършва 31 години.

Линдзи Вон е първата американка, спечелила златен олимпийски медал в ски спускането (2010, Ванкувър). През 2013 г. получи тежка травма на коляното и пропусна олимпийските игри в Сочи.

След това четирикратната носителка на Световната купа направи много силен сезон 2014/2015, в който спечели осем състезания и подобри рекорда на Анемари Мозер-Прьол за най-много победи в историята на Световната купа.

Американката взе и два кристални глобуса – в спускането и в супергигантския слалом, с което увеличи общия си брой трофеи на 19 и изравни рекорда на Ингемар Стенмарк.

Олимпийската и двукратна световна шампионка ще се стреми през новия сезон да спечели за пети път Световната купа и да се доближи до още един рекорд на легендарната Прьол, която има шест големи кристални глобуса.

Новият сезон в алпийските ски стартира на 25 октомври с гигантски слалом в Зьолден.

Линдзи Вон няколко пъти е участвала в състезания в Банско и дори получи като награда апартамент в намиращ се наблизо голф комплекс, но никога не е спала там.

В личния живот Линдзи има зад гърба си 4-годишен брак със скиора Томас Вон (2007-2011) и почти тригодишна връзка с голфъра Тайгър Уудс. Двамата спортисти се разделиха през май т.г.