Ролята на скитник, изгубен в Ню Йорк, променя завинаги живота на Алдемар Кореа. Благодарение на този герой колумбийският актьор става известен. Алдемар е роден в Антиокия, Колумбия, като до 5-годишната си възраст живее при баба си и дядо си в Итуанго.

Завършва колежа в Меделин, където се изявява като футболист и плувец. Решава, че може да стане адвокат. Но скоро след като се записва в университета, разбира, че тази професия е прекалено скучна за него. Записва се в школа по актьорско майсторство и изкуството става неразделна част от неговия живот.

„Когато родителите ми разбраха, че съм прекъснал образованието си в университета, ме попитаха какво мисля да правя и как ще се издържам. Отговорих им, че не зная какво ще ям, но със сигурност ще се забавлявам с професията, която съм избрал”, споделя Алдемар.

Известно време играе в театрални постановки, след което заминава за столицата Богота, за да продължи образованието си. Първите си роли получава в теленовели като „Надзирателката Дора” и „Полет 1503”. Разбира от приятелката си – актрисата Кристина Уманя („Господарката на Троя”), че е обявен кастинг за игралния филм „Тропически рай” и решава да се яви. Получава веднага главната роля. За превъплъщението си във филма получава престижната награда за най-добър млад актьор на кинофестивала в Пуерто Ваярта, Мексико. След това получава предложение за първата си главна роля в теленовела. Сериалът е „Забранено желание”, а телевизионният канал е „ТВ Ацтека” в Мексико.

В теленовелата „Горките родители на богатите деца” Алдемар изпълнява ролята на Давид.