В края на този месец, на 23 ноември, Karl Lagerfeld ще получи изключителната награда за постижения в модната сфера, която ще бъде връчена от Британския моден съвет.

Снимка: britishfashionawards.com

Церемонията ще се състои в лондонския театър - London Coliseum, специално избрана локация в чест на Хер Лагерфелд, показвайки по този начин благодарност за изключителния му принос в модата.

"Карл Лагерфелд владее изкуството да се отличава. Той е умел творец, боравещ с луксът и изяществото както никой друг. Той посвещава живота си на модата, а тя с него се усъвършенства и обогатява с всеки следващ сезон. Той е неповторим естет – визионер, който ще успее да осигури светло бъдеще на съвременната мода", споделя Натали Масене, бивш председател на Британския моден съвет и настоящ управител на онлайн fashion платформа net-a-porter.com. 

Посвещавайки живота си на модата, Карл Лагерфелд успява не само да изгради своята собствена едноименна империя, но и да възобнови имиджа на марки като CHANL и FENDI. 50 години са минали откакто Лагерфелд навлезе в сферата на модата, 30 откакто зае позицията на артистичен директор в модна къща CHANEL. 

През последните няколко години сред емблематичните лауреати са Ана Уинтур, главен редактор на американското сп. VOGUE (2014) и дизайнерът Маноло Бланик (2012). 

Очаквайте снимки от събитието на Ladyzone.bg