По всичко личи, че Брад Пит и Анджелина Джоли продължават живота си разделени, като единственото, което ги събира, са шестте им деца. Наскоро стана ясно, че Анджелина има мъж до себе си, а слуховете, че Брад се е събрал отново с бившата си съпруга Дженифър Анистън, се оказаха напълно безпочвени. Защото в сърцето на русокосия секссимвол се е настанила нова жена – Нери Оксман, твърдят медиите отвъд Океана.


А коя е Нери Оксман? Това е въпросът, който си задават всички. Тя е професор в Масачузетския технологичен институт. Родена на 6 октомври 1976 г. в Израел, Хайфа, в семейство на архитекти - Робърт и Ритка Оксман (майка й е професор и заместник-декан в Израелския технологичен институт). Тя прекарва много време в архитектурната работилница на родителите си, но в същото време проявява интерес към природата, помагайки на баба си в градината от време на време.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



На 20 години Нери става студент в Медицинския факултет на Еврейския университет в Йерусалим. Преди това е служила три години във Военно-въздушните сили на Израел. След като учи в продължение на две години в Медицинския факултет, тя осъзнава, че медицината не е нейното призвание и се записва в Архитектурния факултет на Израелския технологичен институт. Образованието си продължава в лондонско училище по архитектура, където успешно се дипломира през 2004 г.

През 2005 г. Нери се премества в Бостън, където продължава образованието си в Масачузетския технологичен институт и получава докторска степен по философия, а пет години по-късно става професор, и започва да преподава. За работата си като учен и изследовател тя печели десетки награди, много от тях световнопризнати.

През 2011 година се омъжва за американския композитор Освалдо Голихов, носител на „Грами“ през 2007 г. за най-добра съвременна класическа композиция. Двамата нямат деца и бракът им се разпада. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И ако си мислите, че Анджелина Джоли е по-красива от Нери, то ние ще ви кажем, че еврейката не отстъпва по нищо на известната си предшественичка. През 2014 година списание Shalom Life я поставя на шесто място в класацията си за 50-те най-горещи еврейки. И това е само едно от десетките признания, които получава талантливата 42-годишна Оксман.

Как се запознават Брад Пит и Нери Оксман?

Нери Оксман и Брад Пит се срещат за първи път миналата година, работейки заедно по архитектурен проект. Тяхното познанство става достояние на широката общественост, благодарение на студентите на Нери, които след нейна лекция не пропускат възможност да се снимат с известния актьор.

А в момента всички медии говорят за връзката им. Близки до 54-годишния холивудски актьор твърдят, че той дори има ключ за апартамента й. Често бил забелязван да влиза в него късно вечер и да излиза чак на сутринта. Споменават се и още по-големи подробности, като тази, че 42-годишната архитектка не готви и двамата си поръчват храна от любимите й ресторанти. Различни източници посочват още, че това е първата голяма любов на Брад, след като с Анджелина Джоли се разведоха преди около година.

Снимка: Getty Images

Какви в действителност са отношенията между двамата – професионални или не съвсем, се очаква да стане ясно. Все пак папараците няма да оставят дълго мистерията неразгадана, нали?