Юл е познат на публиката в България както с ролите си в теленовели, така и като партньорът на Скарлет Ортис в живота. Двамата имат дъщеря – Барбара, която често ходи при мама и татко на снимачната площадка.
Ето какво ни разказа Юл за участието си в „Някой те наблюдава”.

Юл, какъв е героят ти?
Маурисио Остос е журналист. Той иска да бъде най-добрият в професията си. И всъщност наистина е много добър. Той е самотен човек, който е много наблюдателен. Непрекъснато наблюдава хората, защото във всяко нещо вижда новина. Егоист е. Привличат го криминалните случаи. Работи много, работата е основното в живота му. Престъпниците се страхуват от него, полицията също. Защото винаги намира начини да се сдобие с важна информация.

Лесно ли ти беше да се превъплътиш в ролята на Маурисио?
За мен като актьор беше голямо предизвикателство да пресъздам образа на журналист. Никога преди не съм изпълнявал такава роля. Това беше новост. Имах една седмица да се подготвя за ролята на Маурисио. Научих много от героя си. За пръв път трябваше да говоря на камерата директно. Актьорите трябва да усещат присъствието на камерите, но не и да гледат директно в тях. Репортерите говорят на камерата. Това беше различно за мен.

Как се подготви?
Гледах много новинарски емисии, наблюдавах журналистите, за да се подготвя за ролята. Мисля, че най-трудното за всеки е да намери своя почерк, за да впечатли зрителите. Трудно е, защото новините трябва да са кратки, ясни и достъпни за всеки тип зрители.

Какви са спомените ти от снимачния процес?
Тази теленовела беше доста трудоемка, защото ритъмът на снимки беше различен. Бях безкрайно изненадан от снимачния екип, останах с много положителни спомени и впечатления.

Кое е най-важно за теб, докато работиш?
Когато работя, винаги се наслаждавам. Смятам, че само така се получава добър резултат.