Едно от най-усмихнатите и чаровни лица в родния ефир, с богат опит в различни телевизионни формати - Яна Грудева и един от най-колоритните репортери на bTV, с нестихващо любопитство към уникалните човешки истории, предизвикателства и места - Антон Хекимян, са водещите на най-новото приключенско риалити в ефира на bTV „Африка: Звездите сигурно са полудели!”.

Яна е завършила немска гимназия “Фридрих Шилер” в Русе, после е учила ПР в НБУ. За първи път води предаване на 13 години. Години по-късно в автобиографията й има предавания във всички часови пояси и национални медии. В България засега.

Казва, че с участието си в “Африка: Зведите сигурно са полудели” сбъдва най-голямата си професионална мечта – да пътува в дебрите на най-древната цивилизация и да прави телевизия едновременно.

Ето какво още сподели Яна с нас:

Пътешествията са в кръвта ми. Ню Йорк ми е любим. Била съм там два пъти и винаги съм готова да се върна на мястото, което ме кара да се чувствам гражданин на света.

Авантюрите ми най-често са в дамската компания на любимите ми приятелки и вече включват Венецуела, Южна Африка, Доминикана, Тайланд и Куба. А следващите магнитчета на картата са върху Бали и Индия, които ме привличат с цялата дълбочина и спокойствие на духовността.

С приятели - Тайланд



Винаги съм била любопитна за културата и бита на местните жители – от дребните бижута до церемониите и ритуалите им. Хората по света са еднакви в различията си и навсякъде може да се почустваш като у дома си.

През последната година се отдадох и на тръпката от живите изпълнения на някои от любимите ми изпълнители – Лана дел Рей, Флорънс, Роби Уилямс. В която и европейска столица да се озова се потапям в галерии и музеи, защото там намирам отговорите на много въпроси.

Нос Добра Надежда, Африка



Спортувам и това ме зарежда истински, но в йогата открих как да постигна идеалния синхрон между тялото и духа.

Домът ми не е моя крепост, а приказен замък, в който съм обградена от любов и спокойствие, украсени с чарът на всяко място, което съм посетила.

Често се вглеждам в красотата на детайлите - те завършват хармонията на многото вълшебни мигове, които съм имала щастието да преживея и споделя.

Където и да съм, търся положителната емоция и я намирам в непосредствения контакт с природата и усмивките около себе си.