Шанел Картел и Стиво Дирнбергер се запознават през пролетта на 2010 г. на т.нар. сляпа среща. Оттогава са неразделни. Имат прекрасни кариери, любящи семейства и всичко, което би искал да има всеки човек в живота си. Нещо обаче им липсва.

Така на 2 март тази година, те решават да заминат надалеч. Казват довиждане на Южна Африка и се качват на първия самолет, в който все още има места. Изоставят работата и стария си живот в замяна на приключенията. Озовават се в Абу Даби, на 6292 километра от вкъщи.

Оттогава са минали през Австрия, Германия, Норвегия, Дания, Швеция и Гърция – или повече от 25 000 километра.

Нямат определена дестинация, само желание да продължават напред.

И като всички пътешественици – те имат дълъг "to-do list". Вероятно много от вас ще се зарадват да разберат, че в него намира място и България. Нещата, които двамата пътешественици си пожелават да научат по време на престоя си в нашата страна са традиционните български танци и направата на розово масло, пребивавайки известно време в добре познатата Розова долина.

Други интересни неща, които искат да изпълнят по време на пътешествията си са да ловят риба в Аляска, да пият бира на Октоберфест, да заснемат Северното сияние, да публикуват книга, да спят в иглу и много, много други.

Странстванията им можете да проследите в Instagram профила им тук.

И на сайта им тук.