"Можеш ли да повярваш? Аз съм жена на 27 години. Притежавам собствена къща. Заемам влиятелен пост и нося отговорност за годишен бюджет от десетки хиляди лири. И въпреки това стигнах дотам, че да лазя на четири крака и да умолявам някакъв мъж да ме приеме обратно. Какви ги върша?"

Това ще прочетете в романа "Почти женени" на младата писателка Джейн Костело. За него тя получава престижната награда "Най-добра романтична комедия" от Асоциацията на романтичните писателки. Ако сюжетът на "Сексът и градът" ви се струва твърде обичаен, а Джейн Остин ви е твърде претенциозна, тогава Джейн Костело е тъкмо за вас. И ако четейки си мислите, че няма как съдържанието да ви стане по-близко, то става, защото на 24 стр. ще прочетете:

"Той ми призна, че винаги му е напомнял за онзи тип, когото докарал у дома след почивката си на Слънчев бряг в Боливия преди няколко години (дали пък не беше България?)"


Добре дошли в България или може би трябва да кажа Боливия... Мисля, че се сещате за кой роман говоря?
Да, това беше шега в една от по-ранните ми книги - "Почти женени". Майката на главната героиня се обърква - погрешно мисли, че Слънчев бряг се намира в Боливия. Тя е малко като моята майка, постоянно прави така. Мисля, че много майки са така и често се объркват. Затова е и тази шега. Много мои приятели са идвали. Най-добрата ми приятелка е била в Слънчев бряг, други приятели пък са идвали на ски. Затова нямах търпение да дойда.


В "Шаферки" - първият Ви роман - героиня дава на приятелката си следния съвет за отслабване: "Не може ли просто да започнеш да повръщаш? Това направи чудеса с принцеса Даяна". Защо героинята си позволява да бъде толкова болезнено откровена?
Опитвам се да правя героите си колкото се може по-откровени. И да правят подигравки. Част от комичната стойност на тази героиня конкретно идва от това, че тя казва някои ужасно неуместни неща. И това е едно от тях. Мисля, че останалите героини са малко по-тактични, или поне така се надявам.

Цялото интервю може да видите тук.