Луксозното издание "По моя начин" – официалната автобиография на Димитър Бербатов, излиза от издателство "Сиела" на 10 ноември. На същата дата от 12:30 ч. книгата ще бъде официално представена в книжарница "Сиела" в Paradise Center на столичния бул. "Черни връх" 100. Автобиографията ще бъде налична във всички книжарници от сутринта на същия ден, а от 21 октомври е предвидена възможност за предварителни заявки в сайта на издателството.

Официалното представяне на автобиографията ще представлява среща на Димитър Бербатов с първите читатели на автобиографията. Те ще могат да получат автограф от автора върху своя екземпляр, както и да си направят снимка с него, която да споделят в социалните мрежи.

Вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, е разказана в близо 500 страници. Написана честно и неподправено, тя дава отговори и буди размисли. В нея Димитър е открит както никога досега и със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и своите отрицатели. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

Снимка: Сиела

Димитър Бербатов е записал името си със златни букви до най-големите в българския футбол. Головете му за първия отбор на България са 48 и по този показател нападателят оглавява класацията на най-резултатните голмайстори в националния отбор за всички времена – рекордьор със 7 пъти №1. Тръгнал от "Пирин" (Благоевград) и ЦСКА (София), преминал през три от най-силните първенства в света – Бундеслигата, английската Висша лига и френската лига 1, Димитър и там оставя незаличими следи – както в статистиката, така и в сърцата на феновете с брилянтните си отигравания.

Двукратен шампион на Англия, през третия си сезон в "Манчестър Юнайтед" (2010/11) Бербатов е сред водещите играчи в своя отбор и в Premier League. Той е с основна заслуга за шампионската титла за сезон 2010/11, когато става и голмайстор на Висшата лига, а Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) го избира в идеалния отбор на годината. Той е първият футболист в историята на "Манчестър Юнайтед" от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на "вечния враг" "Ливърпул". В историята на Висшата лига влиза като първия чужденец и четвъртия футболист изобщо, вкарал 5 гола в един мач. Отбелязва три хеттрика – едва трето подобно постижение в цялата история на английския футбол.

Но това, с което милионите му фенове по света още го помнят, е "неговият начин" да играе тази велика игра – интелигентно и със способност да импровизира, с отличния му нюх за пласиране, с техниката на владеене на топката, перфектните пасове и играта с глава, както и джентълменското поведение на терена. През годините нападателят нееднократно вдига стадионите на крака с бляскави отигравания.

На 7 април 2008 г. звездата учредява фондация "Димитър Бербатов" с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката. През 2012 г. "за забележителната работа на неговата фондация" е избран за посланик на ЮНЕСКО.