Алис Грекцин изпълнява ролята на Маделин (Мадс) в сериала „Опасни тайни”, а зад гърба си има множество телевизионни превъплъщения и няколко киноучастия. Работата на професионална актриса за нея идва като резервен вариант, защото като дете Алис тренира фигурно пързаляне, ходи на състезания и мечтае за професионална кариера на ледената пързалка. На 16 години мечтае да стане медицинска сестра, но след като разбира, че трябва да е навършила пълнолетие, за да се яви на изпит, се пробва като модел. Така бива забелязана от агент и стартира кариерата си като актриса. В свободното си време тя обича да пътува със семейството си и да се впуска в кулинарни подвизи.

„Опасни тайни” не е сниман в Ню Йорк или Лос Анджелис като повечето такива сериали! А в Тексас! Какво те впечатли от снимките там?

Хората! Местните са толкова добри, работливи и земни! Обичам разнообразието от дейности на открито на площад Аустин, плаването по река Гуадалупе и офроуда в Хидън Хилс.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos



Кой е любимият ти момент от сериала?

Един от любимите ми моменти е, когато тя смело влезе на мястото на Едуардо в танцово студио. Харесва ми това, че Мадс е балерина, тъй като това говори много за нейната личност: тя е дисциплинирана, не се страхува от болка, трудолюбива и артистична е.

Ти и Мадс имате ли общи черти?

Мисля, че най-много си приличаме по стремежа за независимост от околните. Брат ми посочи, че Мадс не се нуждае от нейните приятели, толкова колкото те се нуждаят от нея. Тя винаги е насреща за тях, тя ги изслушва, помага им, утешава ги. Но не мисля, че се нуждае от това за себе си, защото предпочита да се справя с нещата сама, като ги преживява вътре в себе си. По всичко личи, че за нея е по-лесно да преодолява трудностите сама, но не се заблуждавайте: тя не е пасивна по отношение на силните си чувства. Силно вярва и се придържа към своите убеждения и принципи, дори когато е сама срещу всички. Това говори за смелост и независимост, а това са черти, които толерирам и ценя в себе си. По това си приличаме.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Наистина ли си написала готварска книга? Какво най-много обичаш да си похапваш и готвиш?

Да, наистина имам готварска книга. Обожавам сладкиши и петифури.

Алис обожава храната. Тя споделя една от своите рецепти за френски тост:

Започнете с подгряване на фурната на 350 градуса. След това ще ни трябват малко масло, ¾ чаша кафява захар и канела.

Маслото се разтапя на средна до силна температура и се добавят захарта и канелата при непрекъснато бъркане. Готовата смес се изсипва в тавичка.

Ще ни трябват един хляб тип Challah (или бишкоти), сирене маскарпоне и парченца шоколад.

Хлябът/бишкотите се нареждат в тавичката нарязани на дебели резени. Всеки резен се намазва с маскарпоне. След това се настъргват шоколадовите парченца равномерно. За да стане като сандвич, нареждаме още един ред намазани с маскарпоне филийки и с настъргани шоколадови парченца.

Звучи ли вкусно?!

Сега ни трябват още пет яйца, една чаша пълномаслено мляко, ¾ чаша гъста сметана и една чаена лъжичка ванилия. Всичко се разбива на умерени обороти и се изсипва върху вече наредените филийки. Пече се във фурната за около 15 минути, след което се покрива с фолио. След това се пече още 20 минути, за да стане яйчената коричка твърда. Може да се сервира веднага с пресни ягоди или малини.

По материали на abcfamily.go.com