Лейди Гага вярва, че дяволът я обладава по време на сън. Затова тя потърси помощта на духовния водач на Майкъл Джексън  - гуруто Дийпак Чопра, който да й помогне да се отърве от злите сили.

Чопра помогна на краля на попа да се справи с проблемите си със безсънието в някакъв период от живота му и освен това често беше негов съветник и консултант. Затова сега „родената такава” ("Born This Way") Гага иска да се спаси от „ужасяващите сънища” с негова помощ. Тя споделя:

Сънувам, че в дома ми има призрак, който ме отвежда в стая, където русо момиче е завързано с въжета, които разкъсват крайниците й. Споделих с Дийпак.. Този сън беше толкова стряскащ и мисля, че дяволска сила се опитва да ме обладае. Той се засмя и ми каза, че трябва да се науча да приемам собствената си лудост. Казах му, "Дяволът се опитва да ме вземе, Дийпак. Аз съм добро момиче." Той ми каза да не се тревожа.”

25-годишната певица е помолила индийския доктор да й помогне да спи, без да сънува. Освен това Гага искала да се научи да левитира, съобщава в. Daily Star. „Аз съм много духовна личност.” твърди Гага.”Дийпак е най-влиятелната личност в живота ми. Неговото послание е истинско вдъхновение.  Помага ми да достигна духовната си същност и да мина на другото ниво.”

Вероятно има нещо много "духовно" в това да носиш рокля „от месо” или мрежа върху цялото лице, която да прилича на опаковка за месо. Точно какво – и ние все още се чудим.