Като звезда на сагата „Здрач” много козметични и не само компании са се свързали с Кристен Стюарт, за да я убедят да се снима в рекламите им, но тя настоява, че това не е посоката, в която иска да поеме кариерата й. Нещо повече - според нея това би изсмукало душата й.

Пред немското издание на сп. "Glamour" Кристен казва:„Никога не бих работила с хора, които не са наистина креативни и не са отдадени на това, което правят. За нещастие има много такива, навсякъде са и всичко, което се опитват да направят, е да ти вземат душата. Никога например не бих се снимала в кампания за реклама на гримове, дори и при положение, че най-вероятно финалният резултат ще изглежда добре. Благодаря, но нямам интерес.”

Докато твърди това, всъщност Кристен е лице на линия луксозни парфюми. „Баленсиага винаги са били зад мен. Дори в самото начало, когато тепърва започвах кариерата си и въобще не бях наясно с какво съм облечена, съм знаела едно - винаги съм обичала тази марка. Като завършване на кръга е да участвам в нещо, което ми е проговорило тогава и сега все още продължава да ме вълнува. Марката просто е готина. Така си е.”

Хм, на нас ни намирисва на очевидно противоречие, а и всичко е въпрос на достатъчно пари, така че е напълно възможно "вампирската невеста" скоро да се появи на билбордове с марки... червила, например. Но да видим.