Гуинет Полтроу казва, че съпругът й – Крис Мартин й помогнал да осъзнае, че е в следродилна депресия през 2006г., когато роди сина им - Моисей.

Красавицата се чувствала много депресирана, защото не можела да почувства детето си близо до себе си. Тогава фронтменът на Coldplay предположил, че може би причината е следродилната депресия и Гуинет има нужда от помощ.

„Не можех да направя връзка със сина си така, както с кака му. Не можех да общувам с никого. Чувствах се като зомби.”, цитират я от femalefirst.co.uk. “Не знаех какво ми има. Не можех да разбера.  Съпругът ми каза „Нещо не е наред, мисля че е следродилна депресия.” Бях покрусена. „Не, не е това!” После обаче прочетох какво е и какви са симптомите и разбрах, че той е прав. Мислим, че нещо подобно задължително означава, че сме лоши майки, но всички жени сме заедно в майчинството. Никога не съм разбирала защо едни майки съдят други с изказвания от типа „Как така не кърмиш? Защо не правиш това или онова…” Мисля си – защо не можем да смеот един голям отбор? И без това не е лесно. Не можем ли да си помагаме да се справим с трудностите? Има и друго - известна доза срам, защото ако кажеш „Родих и не усещам детето си близко”, отговорът е „Какво не ти е наред?”

Е, тези от вас, които сте майки - изпитвали ли сте следродилна депресия или мислите, че това е "глезотия", която само богатите могат да си позволят?