В месеца на жената, Компанията за жени Avon представя по интересен начин това какво вдъхновява нежния пол и какви предизвикателства стоят пред българката днес.

Според резултатите успехът за жената у нас е в това да съчетава добре всички свои отговорности и роли, както в личен, така и в професионален план. Тя е едновременно работеща жена, майка, съпруга, домакиня, приятелка с множество ежедневни задължения, в които трябва да се справя блестящо, но и да изглежда перфектно.

В същото време за българката е важно да намира време за себе си и да получава признание за постиженията си от своите близки и колеги. 

От различни тествани послания става ясно, че красотата се възприема като източник на сила и вдъхновение, а красивата жена – като уверена и достатъчно силна да преследва мечтите си.

Българката ясно заявява, че не желае да прави компромиси със семейството и приятелите си за сметка на кариерата. Тя не се бори за независимост на всяка цена, същевременно осъзнава ролята на своето самочувствие и вярва във взаимната подкрепа. 

Проучването е изготвено в подкрепа на новата платформа на Avon – "Твоята красота променя света" (Beauty for a Purpose), която въплъщава в себе си мисията на Avon да дава на жените увереност да преследват своето щастие, успех и признание във всяка своя лична и обществена роля.

Новата платформа вдъхновява дамите по цял свят, като в същото време отговаря и на техните дълбоки ценности, желания и мечти на локално ниво. В България това са близо 4 милиона жени, които всеки ден променят света със своята красота.