Ако днес не се чувствате във форма, не се притеснявайте. Учени установиха, че 10:00 часа във вторник е най-стресиращият момент през седмицата.

Това установи допитване на водеща британска агенция за набиране на персонал, включващо 3000 души.

Половината от британските служители заявили, че за тях пикът на стреса настъпва във вторник, 10 часа сутринта, когато работата им става прекалено много и те започват да се огъват под напрежението, съобщи БГНЕС.

Защо това е така?

И какво правят в понеделник? Отговорът: настройват се за работа, осведомяват се за клюките от уикенда и обсъждат предаваниято по телевизията, които са гледали.

Вторник обаче е денят, в който реалността се стоварва категорично върху им. Заради лежерното прекарване на времето в понеделник, се оказва, че половината от вторника на запитаните минава в четене на мейли от предния ден и планиране на останалата част от седмицата.

Тогава те са изправени пред огромен списък от неща, които трябва да свършат, трудно им е да изпълнят изискванията на шефа или пък да си представят, че ще съумеят да спазят крайните срокове.

"Изглежда, че работата е източникът на най-големия стрес в живота ни, дори дребни неща като повреда в компютъра, са достатъчни, за да се чувстваме преуморени. Тревожно е, че толкова много хора са подложени на толкова голямо напрежение от ръководителите си и нямат достатъчно време през деня да се приберат вкъщи и да изпият едно алкохолно питие, за да се възстановят", заяви говорителят на агенцията Майкъл Пейдж.