Конкурс за бармани на дъното на празен басейн – оригинално и нестандартно, както почти всичко, свързано с бранда Absolut. Състезанието Absolut Invite се състоя на 10 и 11 март в затворения за ремонт хотел "Родина", а участниците бяха бармани от най-добрите барове в България – Memento, By The Way, Sense, Tobaco Bar, Щастливото Прасе, The Cocktail Bar, One More Bar, Carrusel Club, Космос, Спутник и Cheers.

Тe трябваше да създадат най-добрия Absolut коктейл, символ на ново приключение и креативност във всяка капка, но и съобразен с майсторските принципи на подготовка. Да покажат също и добри презентационни умения, бързина в миксологията и познания относно напитки и рецепти.

Ние опитахме коктейла Sofia Mule (водка Absolut, джинджифил, лайм и лимонада от рози), приготвен от екипа на The Cocktail Bar и това бе чудесен финал на петъчния ден.

Нямаме търпение да научим имената на двамата бармани, които ще представят България на финала в Швеция.

Те ще бъдат определени от международното жури, в което участват Димитрис Дафопулос и Никос Бакулис, собственици на един от най-известните барове в Атина – The Clumsies, поставен на 7-мо място от международната организация на топ 50 баровете в света.

Към тях се присъедини и Джошуа Фонтейн, основател на небезизвестните Glass и Mary Celeste в Париж. Българското участие в журито е от страна на Велислава Попова, главен редактор на информационния сайт Dnevnik.bg.