Вижте с какво може да изненадате всяка зодия - като сготвите любимите им ястия според астрологията:

ОВЕН
Слабото място на Овена е главата, затова на вас, родените в знака ви е необходима храна, която поддържа мозъчните клетки. Полезни са пшеничените кълнове, бобовите култури, зеле, моркови, цвекло, ряпа, грах, орехови ядки, фъстъци, банани, цитрусови плодове. Не пропускайте да си хапвате и месо, поне веднъж седмично, а също риба, яйца, ръжен хляб.

Свинско месо с кисело зеле
за 6 порции
1 кг. свинско месо - по желание врат или гърди, 1,5 кг. кисело зеле, 2 сухи чушки, червен пипер - 1 с. л., черен пипер - 10 зърна, дафинов лист - 2 броя, олио 150 гр., малко сол на вкус, може да солите и след като ястието е готово.
Приготвяне: Месото се нарязва на 6 еднакви големи парчета или на 12 по-малки по ваше желание, важното е да има еднакъв брой за всяка порция. В дълбок глинен съд сипвате половината от олиото /75 гр./ Разпределяте пласт от киселото зеле, на този първи пласт слагате сушените чушки - нарязани на парчета. След това поръсвате с червения пипер, слагате няколко зърна от черния пипер и един дафинов лист. Слагате пласт месо. След това повтаряте в същия ред, като започвате отново от пласт зеле. Ако глинения съд е с голям диаметър, пластовете са два и третия е от кисело зеле, ако е с по-малък - пластовете са три, като отново последния е от кисело зеле. Доливате гореща вода, за да покрие и слагате капак. Поставяте гърнето във фурната и печете на 200 градуса около 2 часа. Може да се наложи да долеете още вода, затова е добре да проверявате ястието на всеки 20 минути от завирането на водата.


ТЕЛЕЦ
Телецът се слави с добър апетит. За да сте здрави и да не преяждате дъвчете добре храната и ще сте във форма. Склонни сте към напълняване, затова е добре да се откажете от тлъстото месо, мазнините и лютите подправки, които засилват апетита. Полезни за вас са карфиола, морковите, цвеклото, плодовете, орехови ядки и бадеми, говеждо месо, сирене, картофи, зеле, тиква. Добре ви се отразяват червените меса, птичето месо, яйцата, морските деликатеси, бобовите храни, шоколада.

Свински пържоли със сос
за 6 порции
Свински котлети - може и свинско бон-филе - 1,5 кг., гъби бланширани - 500 гр., половин връзка магданоз, ако е пресен или 2 супени лъжици, ако е изсушен, 2 сл. брашно, 100 мл. олио, черен пипер - млян 1 кафена лъжичка, 100 мл. бяло вино, дафинов лист 1 бр., сол на вкус.
Котлетите се начукват с дървено чукче, овкусяват се със солта и черния пипер, може и с подправка за свинско месо, леко се овалват в брашно и се запържват до зачервяване в загрятото олио. Подреждате в дълбока йенска или керамична тава. В мазнината от пържолите запържвате брашното и добавяте бульона от бланшираните гьби,, бъркате да не стане на бучки брашното, добавяте бялото вино и 500 мл. гореща вода, разбивате с телена бъркалка, а след това добавяте черния пипер и 1 дафинов лист. Изчаквате соса да кипне, добавяте сол на вкус и заливате пържолите, а отгоре поръсвате с нарязания или сушен магданоз. Върху тях нареждате нарязаните гъби, покривате с алуминиево фолио и печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна не повече от 40 минути. За гарнитура пригответе задушен ориз или домашно приготвено картофено пюре.


БЛИЗНАЦИ
При вас, родените в Близнаци на първо място в менюто ви трябва да има храни, повишаващи нивото на вашия хемоглобин. Добре ви се отразяват граха, боба, патладжаните, картофите, крушите, маслините, орехите, месо - предимно печено, пилешкото е за предпочитане пред червеното месо, сирене, мляко яйца, гъби, чесън, хляб.

Пилешки гърди с ананас
за 6 порции
3 броя пилешки гърди, 100 гр. брашно, подправка за пиле, 100 мл. олио, шайби ананас от компот - 2 кутии, 50 гр. масло.
Разполовявате пилешките гърди нарязвате ги на тънки филиики, поръсвате ги с подправката за пиле, овалвате ги в брашно и запържвате до златисто оцветяване в предварително загрятата мазнина. Подреждате в йенска тавичка с капак ред от филето, върху всяко парче слагате щайба ананас, в средата на шайбата слагате малко парченце масло. Подреждате следващия ред. Накрая добавяте  сока от компота.  Покривате с капака или ако нямате капак, с алуминиево фолио. Слагате в предварително загрята фурна на 200 градуса, оставяте течността да кипне и маслото да се разтопи, качвате тавичката на скара на средно ниво във фурната и намалявате на 60 градуса. Оставяте ястието да се задушава в продължение на два часа. Сервирате с гарнитура картофено пюре или ориз с гъби, към който пожелание може да добавите и куркума.


РАК
Много от вас, представителите на Рака са гастрономи, но заради повишената чувствителност на жлъчката, стомаха и бъбреците е добре да внимавате с какво се храните. Полезни за вас са киселото мляко, рибата, всеки ден - супа, но не бива да прекалявате с киселите плодове. Можете да се храните с месо, всички видове - печено или варено, яйца, хляб, боб, морски деликатеси - но с тях внимавайте, защото при жлъчни проблеми може да ви споходи хронична алергия. Хапвайте си цитрусови плодове и мед.

Свински пържоли с гъби
за 6 порции
6 свински пържоли, 2 глави лук, 150 гр. чушки, 150 гр. гъби, 200 гр. картофи, 2 с.л. брашно, 100 гр. олио, 1 ч.л. червен пипер или подправка за свинско месо, 1 дафинов лист и сол на вкус.
Пържолите се начукват, овалват се в подправката и брашното и леко се запържват до златисто в загрятото олио. В същата или за вас е по-добре да е в нова мазнина задушавате нарязаните лук, гъби и чушки, добавяте червения пипер и дафиновия лист и заливате с топла вода. Изчаквате да кипне. Поставяте пържолите в керамична тавичка за печене, заливате ги със сместа, отгоре поставя обелените и нарязани на тънки филийки картофи и печете в загрята фурна на 180 градуса докато картофите омекнат и се зачервят.


ЛЪВ
Всички вие, родени в Лъв, не умеете да се владеете, когато седнете на масата и често си докарвате наднормено тегло. Ето защо ви съвсем да изключите мазните храни, тъмното месо, сладкишите и шоколада. За сърцето се нуждаете от калии. Хапвайте си маслини, картофи, патладжани, лук, чесън, какао, яйца, и най-вече жълтък,  полезни за вас са ябълките, рибата, говеждо - печено, тиквата, цитрусовите плодове, сливите, гроздето.

Руло с кайма и спанак
за 6 порции
500 гр. свинска кайма, подправка за кайма, 1 глава лук, 1 яйце, 300 гр. спанак, 1 морков, 2 скилидки чесън, 100 гр. сирене, малко сол, черен пипер  и олио.
Каймата се омесва с подправката за свинско месо, черен пипер, сол, ситно нарязания лук, магданоза и яйцето.  Задушавате спанака с настъргания морков и счукания чесън,  оставяте да се изпари водата и натрошавате сиренето. На лист правоъгълно алуминиево фолио разстилате каймата с дебелина 1 см., отгоре изсипвате спаначената плънка, увивате на руло притискате краищата и слагате в намаслена тавичка. Печете в умерена фурна до златисто.


ДЕВА
При вас, родените в Дева, тялото и организма ви сами ви дават знак кои са полезните храни и от кои е добре да се откажете. От значение е да се храните редовно и в малки количества. Намалете животинските мазнини, прекалено сладките десерти и тестените храни. За вас са нужни храни регулиращи функцията на жлъчката и редовното освобождаване на червата. Можете да си хапвате цвекло, моркови, сливи, риба, червен лук, зелени чушки, картофи, зеле, тиква, ябълки, лимон, мед. Месото да е печено, можете да хапвате  риба и яйца, ръжен хляб и черен мед.

Пилешко гювече
за 6 порции
600 гр. пилешки гърди, 2 скилидки чесън, 2 глави лук, 200 гр. гъби, може и от буркан, 4 печени чушки, 1 домат, 300 гр. кашкавал, 6 яйца, олио, чубрица, черен пипер и сол на вкус, 1.к.ч. бяло вино.
Нарязвате на ситно лука и го задушавате в загрятото олио в тефлонов тиган с капак. Прибавяте стрития чесън, нарязаното на по-големи парчета пилешко месо на което предварително сте отстранили малките костици. Задушавате сместа не повече от 10-12 минути. Добавяте нарязаните чушки, гъби и обеления домат, също нарязан, добавяте също солта, черния пипер, чубрицата и бялото вино. Захлупвате с капака  и ястието се вари 5-10 минути, като внимавате да не загори. Разпределяте го в гювечета. Слагате кубче кашкавал. Печете 15 минути, а след това чуквате на всяко гювече по едно яйце и печете, докато яйцето се забули.


ВЕЗНИ
За разлика от другите знаци на вас са ви позволени макаронените изделия, които можете да подправяте с ароматни билки, без да прекалявате, с маргарин, с обезмаслено мляко. За вас е отлична италианската кухня. Хапвайте си хляб, ориз, миди.  Намалете солта и захарта. Можете да си хапвате месо, риба, яйца, сирене, мляко, ягоди, грозде, праскови, кайсии, сливи, салати, картофи, мед, ръжен хляб.

Телешко месо с макарони
за 6 порции
700 гр. телешка кайма, 2 домата, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. олио, 300 гр. макарони, 4 сл.л. масло, сол и черен пипер на вкус, може и подправка за кайма.
Запържвате нарязания на ситно лук в олиото и добавяте каймата заедно с 2 ч.ч. гореща вода, осолявате и разбърквате добре. Оставяте да ври на средно слаб котлон. След като водата изври добавяте обелените и настъргани домати. Когато каймата започне да се пържи, слагате черен пипер и сваляте сместа от огъня. Сварявате макароните отцеждате ги и ги попарвате с горещото масло. Изсипвате в чиния и заливате с месото.


СКОРПИОН
Родени в Скорпион обичате да си хапвате вкуснотии, като винаги забравяте, че умереността в храненето и пиенето при вас е задължителна.  Откажете се от тлъстите и дразнещи стомаха и червата подправки и твърдия алкохол. Полезни за вас са говеждото печено, пилешкото месо, рибата, морските деликатеси, мляко, плодови млека, ряпа, чесън, а копривата е особено полезна за силата на кръвта и за нормалното кръвоснабдяване на тялото ви.

Кюфтета с кашкавал
за 6 порции
500 гр. кайма - по-добре е да е смес, , глава лук, подправка за кайма, малко черен пипер, щипка кимион, 100 гр. кашкавал.
Замесвате каймата с лука, солта, черния пипер и подправката за кайма, кимиона. Оставяте я да престои поне 1 час. Оформяте тънки и по-големи кюфтета, в средата на които слагате кашкавал и притискате добре, за да се слепят. Най-вкусни стават ако ги печете на скара. Сервирате с пържени, картофи, картофено пюре или салата от домати и краставици - по ваше желание.


СТРЕЛЕЦ
Вие, представителите на Стрелец, сте склонни към напълняване, затова е във ваша полза да обърнете внимание на количеството храна, която поемате по време на ядене. Ако не сте отговорни към тялото си можете да си създадете проблеми с черния дроб и бъбреците и да нарушите обмяната на веществата в организма си. Не бива да се храните с мазни ястия. Добре ви се отразяват боба, граха, зелените чушки, прясното мляко, телешко печено, яйца, риба. Хапвайте си сушени плодове.

Палачинкова торта с кайма
За палачинките - 3 яйца, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, щипка сол.
За плънката - 500 гр. кайма, 1 глава лук, 1 скилидка смлян чесън,  1 ч.л. червен пипер, подправка за кайма, магданоз 1 с.л. ако е сух, 2 домата, олио.
В загрятото олио запържвате каймата, заедно с настъргания или нарязан на ситно лук, подправката за кайма, 1 ч.л. червен пипер и чесъна. След това се добавят обелените и ситно нарязани домати и ври докато течността почти се изпари.
Приготвяте палачинки с диаметъра на съда за торта, в който ще я запечете. На дъното слагате палачинка, върху нея част от сместа, и редите докато свършат продуктите, като завършвате с палачинка. Поръсвате с настърган кашкавал и печете 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


КОЗИРОГ
Здравето на вас, представителите на Козирога, е изключително крехко, защото освен костите, които трябва да пазите здрави, сте податливи на алергии от какво ли не. Често се храните с несъвместими продукти или пък с еднообразни. Откажете се от пържените картофи, пържената риба, консервите, спанака. Добре ви се отразяват телешкото и птичето месо, яйцата, млякото и млечните продукти, цитрусовите плодове, бобените растения, орехите, малините, тиквените семки и млечния шоколад.

Телешко месо с дюли
за 6-8 порции
1 кг. крехко телешко месо, 5 с.л. олио, 2 дюли, 1 ч.л. червен пипер, доматено пюре, 1 с.л. брашно размито в хладка вода.
Телешкото месо се нарязва на порции и се запържва в загрятата мазнина. Прибавяте 2 ч.ч. гореща вода и осолявате. Оставяте месото да се задуши. Когато е готово прибавяте дюлите, които сте нарязали и изчистили от семките, но без да белите кората, червения пипер, доматеното пюре, размитото брашно. Варите на тих огън.


ВОДОЛЕЙ
Като представители на Водолея имате повишена киселинност, затова са ви забранени пържените, печените и лютите храни - бланшираните картофки, ястията, които се готвят във фритюрник. Гответе предимно на пара. Добре ви се отразяват пресните плодове, фасула, соята, сиренето, млечните продукти, горчицата, орехите, бадемите, морската риба, леките супи, яйцата,  телешко и птиче месо. Любителите сте на сандвичите и можете да се храните с тях цял ден, но ви съветвам да ги разнообразявате като ги съчетавате с цитрусови плодове и сладки сосове.

Пиле с кестени
за 6 порции
1 пиле, 100 гр. масло, 2 с.л. брашно, сол на вкус, 1/2 кг. кестени, 1 ч.л. захар, дафинов лист.
Сварявате наразяното на порции пиле в подсолена вода. След това запържвате парчетата до златисто в разтопеното масло. Поставяте в плитък глинен съд с капак, заливате с гореща вода докато покрие месото и оставяте да заври. През това време сварявате кестените, оставяте ги да изстинат и ги обелвате.  Когато месото ззаври се подсолява, добавяте полусварените и обелени кестени, захарта и дафиновия лист и варите около 1 час на тих огън.


РИБИ
При вас съществува предпоставка за проблеми с жлъчката, стомаха и хранителни отравяния. Обръщайте внимание на срока на годност на продуктите, които купувате. Полезни за вас са рибата, орехите, семките, спанака, зеленчуците, сиренето, соята, морските деликатеси, ябълките. Добре ви се отразява източната кухня, която е полезна за вас, заради липсата на много мазнини в храната. Вегетарианските храни също ви се отразяват добре.

Кренвирши със сирена
за 6 порции
6 кренвирша, 8 яйца, 200 гр. топено сирене, 200 гр. кашкавал, 100 гр. крема сирене, 5-6 печени чушки, 150 гр. сирене, 1 ч.ч. олио или 2 сл.л масло по ваше желание.
В йенска тавичка слагате нарязаните на колелца кренвирши. Добавяте разбитите яйца, намачканото с вилица краве сирене, крема-сиренето, нарязаните на ивички печени чушки, мазнината и подправките - мащерка и босилек. Най-отгоре слагате топеното сирене нарязано на тънки филийки и настърганият на едро ренде кашкавал. Похлупвате с капак и печете на 200 градуса около 20-25 минути.